Ειδυλλιακά τοπία στο Σεντόσα

Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Σιγκαπούρης βρίσκεται στη νότια ακτή της χώρας και καλύπτει μια έκταση 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το Σεντόσα που το όνομά του σημαίνει «ειρήνη και ηρεμία», αποτελεί το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο στη χώρα. Ένα εναέριο τελεφερίκ μεταφέρει τους τουρίστες από το Marina Sands στο νησί.

Ο επισκέπτης θα συναντήσει πλούσια βλάστηση, πολυτελή resorts και εντυπωσιακές παραλίες. Μόνο που και οι τρεις παραλίες είναι τεχνητές και δημιουργήθηκαν διότι οι απότομες ακτές του νησιού δεν ήταν κατάλληλες για μπάνιο. Αρχικά, καθαρίστηκε ο βυθός από τα μεγάλα βράχια, στη θέση των οποίων προστέθηκαν αρκετοί τόνοι άμμου.

Οι παραλίες Siloso Beach, Palawan Beach και Tanjong Beach με λευκή άμμο και εντυπωσιακό βυθό δύσκολα φαντάζεται κανείς ότι αποτελούν δημιουργήματα ανθρώπων.

Πλέον, αποτελούν τις πιο δημοφιλείς της χώρας προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Το νησί ονομαζόταν παλαιότερα Pulau Blakang Mati που σημαίνει το «νησί των νεκρών από πίσω».

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το εντυπωσιακό ενυδρείο, το θεματικό πάρκο Universal Studios Singapore και να δοκιμάσει τις τοπικές σπεσιαλιτέ.

Σεντόσα / Σιγκαπούρη
Διαφορά ώρας: 5 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Δολάρια Σιγκαπούρης (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,60 δολάρια)

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 11 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα και 14 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντόχα.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook