Τις δύο επίμαχες καντίνες στην παραθαλάσσια περιοχή της Χρυσής Ακτής, σφράγισαν εργαζόμενοι του Δήμου Χανίων, το πρωί της Δευτέρας.

«Ήρθαμε εδώ σήμερα, καθώς λάβαμε εντολή να κάνουμε διοικητική αποβολή και στις δύο καντίνες που βρίσκονται στη Χρυσή Ακτή, μέχρι να πάρει το Δικαστήριο την  τελική απόφαση. Καταγράψαμε τον εξοπλισμό της καντίνας,  τοποθετήσαμε το ειδοποιητήριο, που λέει ότι εντός πέντε ημερών πρέπει να απομακρύνει από το χώρο, όλα του τα αντικείμενα ο ιδιοκτήτης, ενώ αλλάξαμε τις κλειδαριές και κλειδώσαμε», δήλωσαν εργαζόμενοι του Δήμου Χανίων, που ανέλαβαν την διαδικασία σφράγισης.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε πως τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, κάτι που δεν είχε γίνει απο τον πρώην αντιδήμαρχο Μιχάλη Βλαχάκη. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “σήμερα το πρωί εκτελέστηκε το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής,  που αφορά τα δύο αναψυκτήρια στους Αγίους Αποστόλους,  τα οποία και  σφραγίστηκαν.

Από όταν ανέλαβα την διαχείριση του επίμαχου θέματος,  χρησιμοποίησα όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε για την επικράτηση της νομιμότητας και την διασφάλιση των εσόδων του Δήμου Χανίων.

Έφερα το θέμα της διοικητικής αποβολής στο Δημοτικό Συμβούλιο,  τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, το οποίο και έλαβε την σχετική  απόφαση με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων του. 

Ζήτησα επίσης την συνδρομή  των συναρμοδίων υπηρεσιών του κράτους κατά τον προβλεπόμενο τρόπο  και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας και της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Τελικά όπως βλέπετε σήμερα,  αποδείξαμε ότι, όταν οι ενέργειες είναι αποφασιστικές,  μεθοδικές και νόμιμες,   έχουμε γρήγορα το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, που είναι η διασφάλιση της  Δημοτικής μας περιουσίας,  χωρίς  μάλιστα  “περιττό θόρυβο”.”

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook