Ο Ν. Κοτζιάς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και οι εξελίξεις φαίνονται να είναι ραγδαίες

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το Σκοπιανό καθώς θα γίνει όπως όλα δείχνουν το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο είτε θα επικυρώνεται η συμφωνία είτε θα ναυαγούν οριστικά οι διαπραγματεύσεις.

Δεν αποκλείεται το τηλεφώνημα να γίνει μέσα στις επόμενες 24 ή 48 ώρες. Μάλιστα, γύρω στις 12 το μεσημέρι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ν. Κοτζιάς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και οι εξελίξεις φαίνονται να είναι ραγδαίες.

Κατά το σκοπιανό πρακτορείο makfax σήμερα θα γίνει το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα» αναφέρει το Makfax επικαλούμενο ανώτατες διπλωματικές πηγές. «Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες».

Στα Σκόπια επιμένουν ότι δεν υπάρχει διαφωνία Ζάεφ – Ντιμιτρόφ κι ότι πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση με κρίσιμες παραμέτρους που δεν μπορούν να λάβουν μέσα σε λίγες ημέρες.

Το τηλεφώνημα προς τον Αλέξη Τσίπρα ενδεχομένως να γίνει τις επόμενες ώρες καθώς την Τετάρτη ο Ζάεφ θα επισκεφτεί την Α. Μέρκελ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook