Οι υπηρεσίες θα επεκταθούν και σε άλλα μοντέλα της μάρκας εντός τους έτους αλλά και το 2019

Η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα θεωρείται απαραίτητο συστατικό των σύγχρονων αυτοκινήτων. Στην εποχή μας, όλο και περισσότεροι πελάτες θεωρούν δεδομένη τη δυνατότητα χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών στο ταξίδι.

Η Opel έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, όπως το «Connected Car Award», για τη συμβολή της στην κατεύθυνση αυτή. Η ραγδαία άνοδος αυτών των υπηρεσιών προβλέπεται να επιταχυνθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία και η μάρκα προετοιμάζεται για την επόμενη φάση συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο με μία νέα γενιά συστημάτων infotainment που θα κάνουν το ντεμπούτο τους αργότερα μέσα στη χρονιά στο Insignia.

Τα νέα συστήματα infotainment, Multimedia και Multimedia Navi Pro εκτός από προηγμένα λειτουργικά, είναι επίσης κομψά και εύχρηστα. Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους μία μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής, οκτώ ιντσών. Επιπλέον, οι οδηγοί έχουν το πλεονέκτημα ενός Πίνακα Ενημέρωσης Οδηγού (Driver Information Cluster) με σαφή διάταξη και υψηλή ανάλυση, ο οποίος στο σύστημα Multimedia Navi Pro μπορεί να αναβαθμιστεί με τη λειτουργία head-up display.


Είτε η σύνδεση γίνεται μέσω συμβατικής τεχνολογίας όπως Bluetooth ή USB, ή με προηγμένη ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay ή Android Auto, τα νέα συστήματα θέτουν υψηλά στάνταρ στην ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα του αυτοκινήτου. Εκτός από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς AM/FM που προσφέρονται στον βασικό εξοπλισμό, προαιρετικά διατίθεται ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ με κορυφαία ποιότητα ήχου. Μέχρι δύο smartphones μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα.

Η ανώτερη έκδοση Multimedia Navi Pro αντιπροσωπεύει μία νέα γενιά συστημάτων πλοήγησης για το μέλλον. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών συμπεριλαμβάνονται συνδεδεμένες υπηρεσίες πλοήγησης για βέλτιστη αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POIs) και προορισμών, όπως Live Traffic, τιμές καυσίμου σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες στάθμευσης ανάλογα με τον προορισμό και online ενημερώσεις χαρτών. Η πρόσθετη άνεση που προσφέρει η πλοήγηση μέσω τρισδιάστατων χαρτών, η συνεχής μεγέθυνση και η ομαλή κύλιση στην οθόνη, κάνουν κάθε ταξίδι ξεκούραστο και απολαυστικό.


Μέσω της σύνδεσης στο διαδίκτυο (που απαιτεί tethered smartphone), το Live Traffic συγκεντρώνει πληροφορίες κυκλοφορίας από πολλαπλές πηγές. Η ροή και οι συνθήκες ενημερώνονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και ενσωματώνονται στη διαδρομή, με αποτέλεσμα πιο ακριβείς και έγκαιρες ενημερώσεις και βελτιωμένη καθοδήγηση. Επιπλέον, το Live Traffic δείχνει ποια κομμάτια της διαδρομής επηρεάζονται από καθυστερήσεις και πού μπορεί να οφείλονται.

Για ευκολία χρήσης, η νέας σχεδίασης Διεπαφή Ανθρώπου/Μηχανής (Human Machine Interface) των Multimedia και Multimedia Navi Pro υιοθετεί μία εύχρηστη διάταξη με άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες (π.χ. ηχοσύστημα, τηλέφωνο, πλοήγηση) μέσω της αρχικής σελίδας. Τα χειριστήρια και ο χειρισμός τους είναι εργονομικά σχεδιασμένα και απλά στη χρήση. Ο οδηγός μπορεί επίσης να ελέγχει το σύστημα infotainment μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι. Το Multimedia Navi Pro έχει δυνατότητα ενσωματωμένου φωνητικού ελέγχου (voice control).

Για να εναρμονίζεται ο οδηγός πλήρως με το όχημα, η επόμενη γενιά του συστήματος infotainment Multimedia Navi Pro προσφέρει εξατομίκευση μέσω προφίλ χρήστη.

Μέχρι πέντε οδηγοί μπορούν να ορίσουν το δικό τους προφίλ, που τους επιτρέπει να αποθηκεύουν πολυάριθμες ρυθμίσεις, όπως αυτή του ελέγχου κλιματισμού ή και της  επιθυμητής ισοστάθμισης των ηχείων.

Αγαπημένοι προορισμοί, playlists και σημεία ενδιαφέροντος αποθηκεύονται σύμφωνα με το εξατομικευμένο προφίλ, ώστε ο οδηγός να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο ταξίδι. Μελλοντικά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εξατομικευμένη αναζήτηση και καθοδήγηση, με βάση το ατομικό προφίλ  οδήγησης.

Η νέα γενιά των συστημάτων αυτών θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα της μάρκας εντός τους έτους αλλά και το 2019.

 

Πηγή: newsbeast.gr