Υλικά συνταγής

1 κιλό μελιτζάνες
350 γρ. κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπαχάρι
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι
πάπρικα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε φέτες ή κομμάτια και τις αφήνετε, πριν τις τηγανίσετε,  σε κρύο αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30΄. Τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε.

Τσιγαρίζετε πρώτα σε μια κατσαρόλα πολύ ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά και τον τσιγαρίζετε και αυτόν ώσπου να τραβήξει το νερό του. Προσθέτετε έπειτα το ντοματοπολτό, τις ντομάτες, ρίχνετε το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά εκτός από την πάπρικα  και ανακατεύετε ακόμα ένα λεπτό το κρέας μέχρι να μοσχομυρίσει. Τέλος ρίχνετε το μαϊντανό και ανακατεύετε πάλι.

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε άφθονο ελαιόλαδο και όταν ροδίσουν, τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Στρώνετε σε μια κατσαρόλα τις τηγανισμένες μελιτζάνες, βάζετε από πάνω τη σάλτσα με τον κιμά και τα αφήνετε να ψηθούν για 10′-15′, μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Σερβίρετε το φαγητό σε μπολ σε θερμοκρασία δωματίου, αφού προσθέσετε από πάνω το γιαούρτι και πασπαλίσετε με πάπρικα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook