Για την συναυλία  αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

Το Μουσικό Σύνολο Χανίων, αναφορικά με την διοργάνωση που πραγματοποιήθηκεε  τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς όλους όσους βοήθησαν στην διαδικασία. 

Ειδικότερα, στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: 

“Στις 14 Μαΐου του 2018 διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι τέσσερις ολοκληρωμένοι κύκλοι τραγουδιών, «Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», «Το τραγούδι του Νεκρού Αδερφού», «Λιποτάκτες» και «Ρωμιοσύνη» καθώς και τα τέσσερα τραγούδια από τον κύκλο τραγουδιών «η Γειτονιά των Αγγέλων». Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συντελεστές της παράστασης και ειδικότερα, τους ερμηνευτές Βασίλη Λέκκα, Δέσποινα Δρακάκη, Τάσο Ψαλλιδάκη, οι οποίοι μας ταξίδεψαν με τις φωνές τους σε άλλες εποχές, τον Τάσο Καρακατσάνη για τις εκπληκτικές ενορχηστρώσεις του, την μικτή χορωδία του Αττικού Ωδείου Αθηνών, τη μουσική επιμέλεια της οποίας είχε η Δέσποινα Δρακάκη, τη Sinfonieta Αθηνών, τον μαέστρο Γιώργο Αραβίδη, για την άρτια μουσική διεύθυνσή του, την εισηγήτρια Παρή Πιπεράκη για την απεικόνιση μέσω των λόγων της, της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας της πατρίδας μας και τους τρεις χορωδούς Ρέα Κουκάκη, Μαρία Λεκάκη και Κώστα Σταυρουλάκη μέλη του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων για τη συμμετοχή τους.

Ευχαριστούμε επίσης το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη η εκδήλωσή μας όπως επίσης ευχαριστούμε τα σωματεία των Κρητών που ενδιαφέρθηκαν και βοήθησαν.

Περαιτέρω ευχαριστούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κρήτης και της Αττικής και ιδιαίτερα τους χορηγούς μας, «Δεύτερο Πρόγραμμα», «Βουλή» και «ΕΡΤ 2» για την προβολή της συναυλίας μας.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φίλους μας που ταξίδεψαν από την Κρήτη καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν στο μουσικό αυτό ταξίδι, παρά τις όποιες αντιξοότητες (24ώρη απεργία μετρό κ.α). Η αθρόα προσέλευσή τους, μας δίνει δύναμη να επιτελέσουμε το έργο μας, δηλαδή να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το ελληνικό τραγούδι, όπως αυτό εκφράζεται από τους μεγάλους ποιητές, στιχουργούς και συνθέτες της πατρίδας μας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook