Μια επιταγή 1 εκατ. δολαρίων έχει μια υπέροχη ιστορία να διηγηθεί

Όταν η Genevieve Via Cava, δασκάλα ειδικής αγωγής σε σχολείο του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, είπε μια μέρα στους μαθητές της πως κάποτε θα τους έδινε 1 εκατ. δολάρια, κανείς δεν την πίστεψε.

Ποια δασκάλα έχει εξάλλου τόσα λεφτά στην άκρη; Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη του σχολικού συμβουλίου όταν κατέφτασε το τσεκ του 1 εκατ. δολαρίων και είδαν στο όνομα την παλιά τους δασκάλα Genevieve Via Cava, κάπου εφτά χρόνια μετά τον θάνατό της στα 89.

Σύμφωνα με τη διαθήκη της, τα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν υποτροφίες παιδιών με ειδικές ανάγκες και θα καλυτερεύσουν τη σχολική τους καθημερινότητα. «Δεν είχα αμφιβολία πως θα έκανε κάποια δωρεά», είπε ο επιστάτης του σχολείου Emanuele Triggiano στους «New York Times», «η έκπληξη ήταν το ποσό που μας έστειλε».

Η Via Cava πέρασε όλη την επαγγελματική της ζωή ως δασκάλα παιδιών ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αγαπούσε τους μαθητές της σαν τη ζωή της, μόνο που οι συνάδελφοί της μοιραία διερωτήθηκαν πού βρήκε τόσα λεφτά;

Όχι, δεν ήταν πλούσια, μας λέει ο 63χρονος Richard Jablonski, παντοτινός φίλος της εκλιπούσας και εκτελεστής της διαθήκης της, το ποσό-μαμούθ συγκεντρώθηκε σέντσι-σέντσι μέσα σε αρκετές δεκαετίες! «Σφιχτοχέρα» τη χαρακτηρίζει ο φίλος της, πόσο μάλλον που είχε πια καλό σκοπό στη ζωή της και δεν ξόδευε σχεδόν για τίποτα.

«Και το όνομά της θα ζήσει για πάντα μέσα από αυτό το καταπίστευμα υποτροφιών», λέει στην εφημερίδα ο Jablonski, «είναι πραγματικά απίστευτος ο αντίκτυπος που είχε η κίνησή της»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook