Τελευταία ενημέρωση: 15:19

Διεκοπή για την επόμενη Δευτέρα, 18/6 η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη τον Απρίλιο του 2011 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η δικαστική διαδικασία θα προχωρήσει με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης ενώ σήμερα ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων από το κατηγορητήριο.

Υπενθυμίζεται οτι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 29χρονος Ρεθυμνιώτης (23 ετών τότε) που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού με ποινή 7 ετών κάθειρξης με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο, ενώ είχε αθωωθεί για την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο.

Κατηγορούμενοι είναι δύο ακόμα ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούσαν τότε στο Ρέθυμνο και κρίθηκαν πρωτόδικα ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή. Οι δύο γιατροί κατηγορούνται για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της άτυχης ανήλικης στα ΤΕΠ,

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε την Πέμπτη  και Παρασκευή 17 – 18 Μαΐου, και το δικαστήριο διέκοψε για να συνεχίσει την Δευτέρα 11 Ιουνίου,  ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τσήμερα Τετάρτη.

Να σημειωθεί πως η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν.Χανίων σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους γιατρούς έχει κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας 9:00-12:00 και 24ωρη απεργία σήμερα. 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook