Με το ποσό του 1.400.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το έργο κατασκευής νέου κυττάρου ΧΥΤΑ στη Σητεία, το οποίο και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Ενιαίου ΣυνδέσμουΔιαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) και τον Δήμου Σητείας.

Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή νέου κυττάρου, με πρόσθετη και μάλιστα αυξημένη περιβαλλοντική θωράκιση μέσα από εξειδικευμένες εργασίες, όπως είναι η κατασκευή μονάδας αντίστροφης όσμωσης των στραγγιδίων, ιδιαίτερη περίφραξη που θα προφυλάσσει από την απομάκρυνση των απορριμμάτων, καθώς και άλλων συνοδών περιβαλλοντικών εργασιών που αναβαθμίζουν αισθητά ολόκληρη την περιοχή.

Δήλωση Δημάρχου Σητείας Θεόδωρου Πατεράκη

Με το νέο αυτό κύτταρο, λύνουμε το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Σητείας τουλάχιστον για τα δυο επόμενα χρόνια, περίοδο κατά την οποία ευελπιστούμε ότι θα έχουμε εντάξει την κατασκευή νέας μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στη Σητεία. Αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας περιβαλλοντικά και λειτουργικά, ενώ βελτιώνουμε κατά πολύ όλη τη διαδικασία διαχείρισης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη συμμετοχή του σε αυτό το έργο, ένα έργο αναγκαίο και απαραίτητο για τον τόπο μας, όπως επίσης και τους συνεργάτες μας στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την συνεργασία μας.

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη

Ένα ακόμα σημαντικό έργο που μας βοηθάει να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης. Στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης προσπαθούμε μέσα από αγαστές συνεργασίες με τους συναρμόδιους φορείς, να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας και να συμβαδίσουμε μαζί με την Ε.Ε. στα νέα δεδομένα, τις νόρμες και τις οδηγίες. Να γίνουμε τόπος πιο φιλικός προς το περιβάλλον, πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση των απορριμμάτων και να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες. Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του, όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν, όπως επίσης και τον Δήμαρχο Σητείας Θόδωρο Πατεράκη για την άριστη συνεργασία μας.

Πρόσθετα κονδύλια 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Πρόσθετα κονδύλια ύψους 300.000 ευρώ ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τον ΧΥΤΑ της Σητείας.

Την υπογραφή της απόφασης ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Σητείας Θεόδωρο Πατεράκη, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά την εκπόνηση πρόσθετων εργασιών στο χώρο του ΧΥΤΑ που θα συνδράμουν στην καλύτερη και αναβαθμισμένη λειτουργία του και «στην φιλο-περιβαλλοντική λειτουργία του ΧΥΤΑ Σητείας», όπως δήλωσε ο κ. Πατεράκης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την ολοκληρωμένη και συνεχή στήριξη στο έργο που είναι ζωτικής σημασίας για την διαχείριση των απορριμμάτων σε περιοχές των Δήμων Σητείας και Ιεράπετρας. 

Η συνολική χρηματοδότηση των έργων ανέρχεται στο 1,4 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook