Ο Αγροτικός Αύγουστος και πάλι στα Νέα Καταστήματα – Πυρά της αντιπολίτευσης για την υποβάθμιση του Αγροτικού Αυγούστου με διαφωνίες για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής της έκθεσης

Διαφωνίες ως προς τον τόπο, το χρονικό διάστημα και τη μορφή διεξαγωγής του Αγροτικού Αυγούστου, εκφράστηκαν από το σύνολο σχεδόν των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε η έγκριση πρακτικού επιτροπής για την φετινή διοργάνωση της έκθεσης.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής, ο Αγροτικός Αύγουστος θα πραγματοποιηθεί από τις 24 ως τις 30 Αυγούστου, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων, όπου διεξάγεται τα τελευταία χρόνια από τη Δυτική Τάφρο όπου μεταφέρθηκε.

Η κ. Αγγελάκη έκανε λόγο για υποβάθμιση της διοργάνωσης καθώς η επιλογή των Νέων Καταστημάτων ως χώρος “φιλοξενίας” της έκθεσης,  έχει οδηγήσει τόσο σε μείωση των συμμετοχών όσο και της επισκεψιμότητας ενώ πρόσθεσε οτι ακόμα και το χρονικό διάστημα διεξαγωγής της, δεν είναι το βέλτιστο, καθώς θα μπορούσε να μεταφερθεί πιο νωρίς μέσα στον Αύγουστο όπου οι επισκέπτες των Χανίων είναι περισσότεροι. Η κ. Αγγελάκη ανέφερε επίσης οτι επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία τόσο στα Χανιά όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και καταψήφισε την πρόταση αποδίδοντας την μείωση της επιτυχίας της εκδήλωσης στην επιλογή του τόπου και του χρόνου διεξαγωγής της.

Ο κ.Παπαδογιάννης χαρακτήρισε την έκθεση ως μια “θεσμική” εκδήλωση η οποία ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία, με εξωστρέφεια, πολλές συμμετοχές και επισκεψιμότητα και έφτασε σε μια περίοδο γιγάντωσης που τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στο άλλο άκρο, υποβάθμισης. “Έβγαζε τα Χανιά ασπροπρόσωπα στην Ελλάδα ακόμα και στο εξωτερικό και δεν θα έπρεπε να έχει αυτήν την τύχη… ωστόσο θα ψηφίσουμε την πρόταση ως ένα αναγκαίο κακό” πρόσθεσε ο κ. Παπαδογιάννης.

Ο κ. Σαρρής απείχε από την ψηφοφορία σημειώνοντας ταυτόχρονα οτι εφεξής δεν θα συμμετέχει στην Επιτροπή καθώς ο Αγροτικός Αύγουστος έχει χάσει το περιεχόμενό του, όπως ανέφερε, καθώς δεν έχει σχέση με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Παπαντωνάκης από την πλευρά του εξέφρασε την άποψη ότι η επιτυχία ή μη της διοργάνωσης δεν οφείλεται στην χωροθέτησή της ή στο χρόνο διεξαγωγής αυτής και πρότεινε την διεύρυνση των δυνατοτήτων συμμετοχής και δραστηριοτήτων των παραγωγών, ώστε να μπορούν να προχωρούν σε πωλήσεις λιανικής και με μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων. Παρά το γεγονός οτι θα προτιμούσε οπως είπε,  η εκθεση να λάβει τη μορφή που είχε παλαιότερα, με τη συμμετοχή περισσότερων παραγωγών, ψήφισε τελικά την εισήγηση της Επιτροπής.

Τελικά η εισήγηση πέρασε κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, οπότε από τις 24 ως τις 30 Αυγούστου η πλατεία Νέων Καταστημάτων θα φιλοξενεί τα περίπτερα των εκθετών.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook