Τι μπορεί να κάνεις για να αποκτήσουν και πάλι τη χαμένη τους λάμψη

Aν το πρόβλημα είναι η έλλειψη λάμψης (ειδικά στην περίπτωση των βαμμένων, όταν από ένα σημείο και μετά το χρώμα αρχίζει να ξεθωριάζει), επίλεξε βαφές που περιέχουν γλυκολικό οξύ. Το συγκεκριμένο συστατικό κάνει τα μαλλιά να ακτινοβολούν! Μάλιστα οι καστανές και οι κοκκινομάλλες είναι πολύ τυχερές, αφού το αποτέλεσμα θα δείχνει ακόμα πιο φυσικό. Το γλυκολικό οξύ σε αυτές τις αποχρώσεις δίνει το φωτεινό χρώμα που προσφέρει ο ήλιος όταν πέφτει στα μαλλιά, χωρίς τις αρνητικές του επιδράσεις.

Η αμμωνία επίσης είναι ένα συστατικό που επιτείνει το πρόβλημα της θαμπάδας. Δοκίμασε τις νέες πρωτοποριακές βαφές που έχουν αντικαταστήσει την -επιθετική για την υγεία των μαλλιών- αμμωνία, με λάδι. Θα εντυπωσιαστείς με το έντονο χρώμα που προσφέρουν, τη στιλπνότητα που χαρίζουν και φυσικά με το γεγονός ότι δεν ερεθίζουν το δέρμα.

Η ξηροδερμία και η πιτυρίδα είναι δύο επιπλέον λόγοι που κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται άτονα. Καλό είναι, λοιπόν, στο τακτικό σου λούσιμο να χρησιμοποιείς ειδικά στοχευμένα σαμπουάν που ταυτόχρονα προσφέρουν βαθύ καθαρισμό.

Το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό μαλακτικό που χαρίζει απαλότητα και λάμψη στα μαλλιά. Φρόντισε όμως να είναι ζεστό, ώστε τα ευεργετικά συστατικά του να διεισδύσουν και να επανορθώσουν σε βάθος την τρίχα. Άπλωσέ το σε όλο το μήκος των μαλλιών, αποφεύγοντας τις ρίζες και αφήστε το να δράσει για 30’. Στη συνέχεια λούσου κανονικά με σαμπουάν και ξέβγαλετα μαλλιά σας με άφθονο νερό.

Tip: Η θεραπεία με ελαιόλαδο είναι ιδανική για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αποφύγετέ την, ωστόσο, αν τα δικά σας είναι λιπαρά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook