Ούτε οι πόρτες ασφαλείας δεν σταμάτησαν τη νύχτα ιερόσυλους στην περιοχή των Σφακίων που προέβησαν σε μια ακόμη διάρρηξη ναού, αρπάζοντας χωρίς αιδώ τάματα πιστών.

Η διάρρηξη σημειώθηκε στον ναό της Αγ.Ζώνης στα Νομικιανά ενώ το νέο περιστατικό σημειώνεται μόλις λίγες ημέρες από το μπαράζ κλοπών σε εκκλησίες στα Σφακιά, όπου άγνωστοι μέσα σε μια νύχτα εισέβαλαν ανενόχλητοι σε 10 ναούς, γεγονός που κάνει τις αστυνομικές δυνάμεις να εκτιμούν οτι πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Ο ιερέας του ναού, πάτερ Ιωσήφ, μιλώντας στο Flashnews.gr, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε “τίποτα δεν φαίνεται να σταματά τους δράστες” οι οποίοι κατάφεραν να ανοίξουν την κεντρική είσοδο της εκκλησίας που ήταν πόρτα ασφαλείας.

Αφού μπήκαν στον ναό και δεν βρήκαν χρήματα στο παγκάρι, προχώρησαν προς το γραφείο και σπάζοντας επίσης την πόρτα ασφαλείας, βρήκαν μια σακούλα στην οποία ήταν φυλαγμένα τάματα πιστών, όπως χρυσούς σταυρούς, δαχτυλίδια και άλλα αντικείμενα αξίας.

Η διάρρηξη έγινε τη νύχτα καθώς ο πάτερ Ιωσήφ έφυγε από την εκκλησία στις 8 το βράδυ της Τετάρτης και επέστρεψε σήμερα στις 6 τα ξημερώματα, για να αντικρίσει τον ρημαγμένο ναό.

Αμέσως ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στην εκκλησία για να ερευνήσουν το χώρο, ψάχνοντας ίχνη των δραστών που ενδεχομένως θα οδηγήσει στον εντοπισμό και σύλληψή τους.

Οι αστυνομικές αρχές αλλά και οι ιερείς είναι θορυβημένοι από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των αγνώστων που φαίνεται ξεκάθαρα οτι έχουν βάλει στο μάτι τις εκκλησίες αναζητώντας αντικείμενα αξίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook