Το πρωί του Σαββάτου ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Επιμελητήριο Χανίων, για την νόσο της "Λεγεωνέλλας" 

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τους ιδιοκτήτες, διαχειριστές και συντηρητές των ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών (και όχι μόνο) καταλυμάτων του Νομού σχετικά με την αναγκαιότητα εφαρμογής μέτρων πρόληψης της νόσου των Λεγεωνάριων, οργανώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στα Χανιά σε συνεργασία με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί , με την παρουσία του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ  αυτό το  Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρες 10.30 έως 13.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων (πλατεία Αγοράς).

Ομιλητές ,μεταξύ άλλων , θα είναι η Ελισάβετ Μουρατίδου, Κοινοτική Νοσηλέυτρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω  του αναπνευστικού, η Αναστασία Ανδρεοπούλου, Επισκέπτρια Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω  του αναπνευστικού, η Άννα Ψαρουλάκη , επίκουρη καθηγήτρια Μικροβιολογίας και Ζωονόσων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Πάμφιλος Γιασαφάκης ,Επόπτης Δημόσιας Υγείας –Υγειονομικός Επιθεωρητής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων.

Η Λεγεωνέλλωση  είναι μια  σοβαρή νόσος του αναπνευστικού συστήματος  που μεταδίδεται σε ταξιδιώτες που διαμένουν σε καταλύματα με πλημμελή  συντήρηση και λειτουργία των συστημάτων ύδρευσης ή και των ψυκτικών εγκαταστάσεων .

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτήρησης της Νόσου των Λεγεωναρίων ενημέρωσε σχετικά την Ελλάδα ,ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους (2017) ,υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στη Χώρα μας.

Για το λόγο αυτό , και επειδή το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί ότι υψίστης προτεραιότητας δικής του, αλλά και της Τουριστικής Βιομηχανίας, πρέπει να είναι η διαφύλαξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ασφαλούς διαμονής των επισκεπτών μας , έχει προγραμματιστεί η πιο πάνω ημερίδα, την πρόσκληση και το πρόγραμμα της οποίας σας κοινοποιούμε.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Χανίων κάνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να παρακολουθήσουν  την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα .

Το πρόγραμμα της ημερίδας