Κατά της νομοθεσίας στρέφονται πια οι φιλοζωικές

Λένε πως ποτέ δεν κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, πόσο μάλλον όταν το εξώφυλλο είναι αξιαγάπητο, χνουδωτό, έχει τέσσερα πόδια και ζωή.

Η βρετανική φιλοζωική Blue Cross μάχεται πλέον κατά του νόμου όταν την ανάγκασαν να κάνει ευθανασία σε ένα αδέσποτο εξαιτίας απλώς του μεγέθους και της εμφάνισής του.

Ο Νόμος περί Επικίνδυνων Ζώων ψηφίστηκε το 1991 και είναι σε πολλές διατάξεις του ισοπεδωτικός, γι’ αυτό και παλεύει η φιλοζωική να τον αλλάξει.

Ο σκυλάκος ήταν αυτή τη φορά ο Duncan, τον οποίο μάζεψε ο μπόγιας το 2017 αδυνατισμένο και σε κακό χάλι. Η φιλοζωική κατάφερε να τον κάνει καλά, μόνο που μια δημόσια υπηρεσία έσπευσε να τον χαρακτηρίσει επικίνδυνο, επειδή «έμοιαζε επικίνδυνος»! Και ο νόμος προστάζει να θανατώνονται τα επικίνδυνα ζώα.

Κι αυτό γιατί έμοιαζε απλώς με πιτ μπουλ, μια από τις τέσσερις απαγορευμένες ράτσες στην Αγγλία. Δεν ήταν πιτ μπουλ, έμοιαζε με πιτ μπουλ! «Περιπτώσεις σαν του Duncan έχουν βαρύτατες συναισθηματικές επιπτώσεις στην ομάδα μας που αναγκάζεται να θανατώσει άδικα ένα υγιές και ακίνδυνο σκυλί», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Blue Cross, Steve Goody, στην εφημερίδα «Metro».

«Δυστυχώς, βλέπουμε συνεχώς αξιαγάπητα και υπάκουα σκυλιά σαν τον Duncan, που ούτε πόδι δεν έχουν σηκώσει και θα ήταν φανταστικά κατοικίδια για κάποιους, τα χέρια μας είναι όμως δεμένα από τον υφιστάμενο νόμο και δεν έχουν καν μια ευκαιρία να ζήσουν»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook