Την έναρξη τριών νέων καθημερινών δρομολογίων της Sky Express από Χανιά για Αθήνα, απο το Αεροδρόμιο “Δασκαλογιαννης”, ανακοίνωσε η Fraport Greece

Οι πτήσεις ξεκινούν από την 1η Νοεμβρίου και τα εισιτήρια είναι ήδη στον “αέρα”, διαθέσιμα στο site της εταιρείας, με ναύλους που ξεκινούν από τα 37.5 ευρώ για το δρομολόγιο Χανιά – Αθήνα και από 45 ευρώ για την αντίστροφη διαδρομή. Οι ναύλοι θα συμπεριλαμβάνουν δωρεάν αποσκευή, εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της πτήσης και δωρεάν πρόσβαση  στο VIP Lounge της Αθήνας.

Η ανακοίνωση έγινε στην διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Fraport στο ξενοδοχείο “Σαμαριά”, με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργο Βήλο, ο οποίος ανέπτυξε την πολιτική της εταιρείας όσον αφορά την ανάπτυξη του Αεροδρομίου των Χανίων.

Η παρουσίαση της πρότασης της Fraport για την ανάπτυξη του Αεροδρομίου έγινε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για μείωση των τελών του αεροδρομίου κατά 50% για τους χειμερινούς μήνες και έπειτα από πιέσεις φορέων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης προς την εταιρεία για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αφορούν την επίτευξη ενός διπλού στόχου: την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών και δρομολογίων για όλο το χρόνο και την αύξηση των δρομολογίων εσωτερικού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

(Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος)

Η διπλή πρόταση της Fraport ως απάντηση στις πιέσεις φορέων για το Αεροδρόμιο Χανίων και τον τουρισμό

Ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της «Fraport Creece»,  σημείωσε οτι σήμερα η εταιρεία δίνει, με τις δύο κινήσεις στις οποίες προέβη (την μείωση των τελών και την έναρξη συνεργασίας με την Sky Express), απάντηση στις “συνομιλίες” που είχε η εταιρεία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους επτά δημάρχους του νομού, μέσω επιστολών που αντήλλαξαν (δείτε εδώ και εδώ),  και στην τοπική κοινωνία για το πώς θα ανταποκριθεί στον διπλό στόχο ανάπτυξης του “Ι.Δασκαλογιάννης”

“Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο, να φέρουμε επιβάτες. Δεν κάνουμε μια επένδυση για να κοιτάζουμε το Αεροδρόμιο μας χωρίς επιβάτες….Τα ζητούμενα είναι δύο. Ο πρώτος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η οποία μπορεί να γίνει με την παροχή κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για να έρθουν και το χειμώνα στα Χανιά. Στο πλαίσιο αυτό και παρόλο που είμαστε μια νέα εταιρεία στην Ελλάδα, σχεδιάσαμε ένα πακέτο κινήτρων ουτως ώστε να έρθουν αεροπορικές εταιρείες με νέα διεθνή δρομολόγια. Χθες ανακοινώσαμε ένα πακέτο κινήτρων που ουσιαστικά πρόκειται για ένα κίνητρο της τάξεως του 50% έκπτωσης στις αεροπορικές χρεώσεις κατά τους χειμερινούς μήνες για διεθνή δρομολόγια. Είναι πρόγραμμα που θα κρατήσει για δύο χρόνια και ειδικά στα Χανιά αφορά όλες τις νέες πτήσεις. Είναι ένα πρώτο βήμα και ελπίζουμε και στοχεύουμε στα θετικά αποτελέσματα και θετική έκβαση αυτής της κίνησης. Ο δεύτερος στόχος είναι, ειδικά για τα Χανιά, πώς θα αυξήσουμε τα δρομολόγια εσωτερικού. Το πρώτο σκέλος το απαντήσαμε χθες με το πακέτο κινήτρων που ανακοινώσαμε. Για το δεύτερο κομμάτι που είναι η κίνηση και τα δρομολόγια εσωτερικού πάλι δουλέψαμε και δουλεύουμε πολύ τους τελευταίους μήνες, εν συνεχεία των εξελίξεων με την Ryanair που ξαφνικά ακύρωσε όλα τα δρομολόγια. Δουλέψαμε με τις αεροπορικές εταιρείες και σήμερα καλωσορίζουμε στα Χανιά την Skyexpress η οποία από φέτος το χειμώνα θα έχει τρια νέα δρομολόγια που θα συνδέουν τα Χανιά με την Αθήνα”.

(η παρουσίαση της πρότασης της Fraport για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αύξησης των δρομολογίων εσωτερικού)

Πριν την ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας με την Sky Express, ο κ. Βήλος, παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την κίνηση των επιβατών, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την νέα χρονιά, εκτιμώντας οτι θα κλείσει με θετικό πρόσημο για το αεροδρόμιο Χανίων και σε αυτό θα συμβάλουν και τα 40 νέα δρομολόγια του “Ι.Δασκαλογιάννης”.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sky Express Χάρης Μπότσαρης καθώς και ο Γιάννης Λιδάκης, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο στα νέα τακτικά δρομολόγια Χανιά – Αθήνα, που εγκαινιάζονται από 1η Νοεμβρίου, όσο και στην γενικότερη πολιτική της εταιρείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που διακινεί.

( ο Γιάννης Λιδάκης, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας για τα δρομολόγια από Χανιά – Αθήνα και αντίστροφα)

(ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sky Express Χάρης Μπότσαρης)

Μέχρι τα Χριστούγεννα ολοκλήρωση έργων υποδομών και εμπορικής ανάπτυξης του Αεροδρομίου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της «Fraport Creece» αναφέρθηκε εκτενώς στα πλάνα της εταιρείας για ανάπτυξη των υποδομών και των χώρων του αεροδρομίου Χανίων, με στόχο μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα το αεροδρόμιο “Ι.Δασκαλογιάννης” να έχει “ανακατασκευαστεί πλήρως”. Μεταξύ άλλων ο κ. Βήλος ανακοίνωσε οτι αυξάνονται κατά δυο οι πύλες του Αερολιμένα, αναβαθμίζεται η ασφάλεια με την δημιουργία οκτώ σημείων ελέγχων ενώ προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής χώρων υγιεινής του αεροδρομίου. Παράλληλα, στα πλαίσια εμπορικής ανάπτυξης του αεροδρομίου, θα επεκταθεί ο χώρος καταστημάτων αφορολογήτων ειδών και θα δημιουργηθούν έξι χώροι εστίασης στον αεροσταθμό, ενώ δημιουργείται αυτόνομο “κέντρο” για όλα τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, σε ανεκμετάλλευτο χώρο του Αεροδρομίου. Τέλος θα δημιουργηθουν νέοι χώροι για τη στέγαση των γραφείων της ΕΛΑΣ και του Τελωνείου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η διευθύντρια μάρκετιγκ της «Fraport Creece» Κατερίνα Πολλάτου, η οποία ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας αγοράς για το προφίλ των επιβατών που διακινούνται μέσω του αεροδρομίου, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των τουριστικών ροών, ενώ παρουσίασε το περιοδικό-έκδοση της εταιρείας όπου προβάλλεται ο προορισμός Χανιά-Κρήτη και διανέμεται δωρεάν στους επιβάτες, σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση όπου στελέχη των δύο εταιρειών απάντησαν σε ερωτήσεις που τους τέθησαν.

Τα εισιτήρια που υπήρχαν διαθέσιμα το μεσημέρι της Πέμπτης στο site της Sky Express

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook