Υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σύσκεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος με τίτλο «Ερευνητικό Έργο για την Επικαιροποίηση Σχεδίου Αξιοποίησης Υδατικού Δυναμικού Λεκάνης Ταυρωνίτη».

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Καθηγητής ΕΜΠ, κ. Γιώργος Τσακίρης Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο κ. Μαρίνος Κριτσωτάκης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Υδάτων Κρήτης, η κα Ελένη Δοξάκη, Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για το συγκεκριμένο έργο.  

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η παραλαβή του 3ου και 4ου παραδοτέου του ερευνητικού έργου που αφορούν κατά κύριο λόγο στα υδρολογικά δεδομένα της λεκάνης Ταυρωνίτη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου συνόλου έργων που θα καλύψει κατά προτεραιότητα τις αρδευτικές ανάγκες της «υψηλής ζώνης» του Δήμου Πλατανιά και της δυτικής Κισσάμου (περιοχές Πλατάνου και Γραμβούσας), αλλά και λοιπές αρδευτικές ανάγκες της βόρειας ζώνης των Δήμων Πλατανιά και Κισσάμου.

Σε επόμενη φάση θα παρουσιαστεί κι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός των προτεινόμενων έργων αξιοποίησης υδατικού δυναμικού της λεκάνης Ταυρωνίτη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook