Ψηλοί φοίνικες, λευκή άμμος και καθαρά καταγάλανα νερά

Γεμάτη εκπλήξεις και όμορφες παραλίες η Γκόα διαθέτει ένα μοναδικό μείγμα ανατολικού και δυτικού πολιτισμού, το οποίο δημιουργεί μια ασύγκριτη ατμόσφαιρα.

Είναι μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία. Αποτελούσε πορτογαλική αποικία μέχρι το 1961 και αυτό φαίνεται έντονα στην αρχιτεκτονική των κτιρίων και στα χρώματα ενώ ήταν το άνδρο των χίπις από τη δεκαετία του ’60.

Ψηλοί φοίνικες, λευκή άμμος και καθαρά καταγάλανα νερά περιμένουν τον επισκέπτη στο μικροσκοπικό κομμάτι της Ινδίας που συνορεύει με την Αραβική Θάλασσα.

Η εξωτική πολιτεία αποτελεί ένα μωσαϊκό ινδικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ο επισκέπτης μπορεί να ανέβει σε ελέφαντες, να ξεναγηθεί σε ναούς ή να κάνει βαρκάδα στον ποταμό Σαλ.

Στην πρωτεύουσα Panjim στη βόρεια Γκόα μπορεί να δει κανείς από κοντά παλιά κάστρα, ευρωπαϊκά αρχοντικά, πολυάριθμες κατάλευκες εκκλησίες και μοναστήρια, με τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό της Παναγίας της Αμώμου να ξεχωρίζει.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το δημοφιλές Καντολίμ, το χωριό-θέρετρο Καλανγκούτ με παζάρια και εστιατόρια με τοπικά εδέσματα. Οι πιο γνωστές παραλίες είναι η Calangute και η Anjuna που αποτελούσε το αγαπημένο στέκι των χίπις που κατασκήνωναν εκεί για μήνες. Η παραλία Morjim είναι το σπίτι για ένα από τα μικρότερα είδη θαλάσσιων χελωνών στον κόσμο, τις Olive Ridley.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες
goamapΓκόα / Ινδία
Διαφορά ώρας: 2 ώρες και 30 λεπτά μπροστά

Νόμισμα: Ρουπία (1 ευρώ ισοδυναμεί με 72 Ρουπίες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντόχα είναι 10 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 11 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντόχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook