Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου η WWF Ελλάς, για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του υγροτόπου της εκβολής Αποσελέμη και την απραξία των «οικείων αρμόδιων αρχών», σχετικά με την αποτελεσματική φύλαξή του.

Η WWF Ελλάς, όπως αναφέρει, κατήγγειλε δημόσια τις πρόσφατες παράνομες δραστηριότητες στην εκβολή Αποσελέμη στις 19 Αυγούστου, ενώ στις 23 του ίδιου μήνα έστειλε αναλυτική επιστολή-καταγγελία προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον, οι «Πολίτες για την κοινωνία για το περιβάλλον» έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Χερσονήσου, ενώ η δημοτική αρχή επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Λευτέρης Αυγενάκης και Μανόλης Στρατάκης, υπέβαλαν ερωτήσεις-αναφορές προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Παρ\’ όλο που η υποβάθμιση του υγροτόπου έγινε ευρέως γνωστή, μοτοσικλετιστές εξακολουθούσαν να επισκέπτονται την εκβολή του Αποσελέμη για να κάνουν motocross, ενώ η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη και προστατεύεται ως υγρότοπος από το εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ Γουβών.

Ακόμη, η WWF Ελλάς αναφέρει ότι έχει καταγγείλει αρμοδίως και επανειλημμένα μία σειρά παράνομων δραστηριοτήτων που υποβαθμίζουν τον υγρότοπο του Αποσελέμη (επιχωματώσεις, μπαζώματα, εκχερσώσεις, δημιουργία γηπέδου, δόμηση, διάνοιξη δρόμων, διαμόρφωση και λειτουργία χώρου φορτοεκφόρτωσης σωλήνων ύδρευσης, διαμόρφωση και λειτουργία χώρου φορτοεκφόρτωσης οικοδομικών υλικών, κ.ά.), οι οποίες αν και διαπιστώθηκαν και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν οι περιοχές των επεμβάσεων, με αποτέλεσμα ο υγρότοπος να συρρικνώνεται διαρκώς.

Τέλος, η WWF Ελλάς εξετάζει και άλλες επιλογές που απορρέουν από το ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο για την αποτροπή της συνεχούς υποβάθμισης του υγροτόπου και την αποκατάστασή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook