Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής διοργανώνει το 3ο τουρνουά τάβλι όπου ταβλαδόροι θα διαγωνιστούν στις πόρτες, στο πλακωτό και στο φεύγα.

Το ημερήσιο τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στα καφενεία του χωριού την Κυριακή 17 Ιουνίου με ωρα έναρξης 11:00 μ.μ. ενώ ο τελικός θα παιχτεί στο Πάρκο “Παναγιωτάκη”.

Το τουρνουά διακρίνεται σε δύο φάσεις, στους ομίλους και στους νοκ-αουτ αγώνες. Στη φάση των ομίλων, οι παίχτες θα οδηγηθούν στα τέσσερα καφενεία του χωριού. Εκεί κάθε παίχτης παίζει ένα παιχνίδι με κάθε παίχτη του ίδιου ομίλου. Σχετικό πρόγραμμα των αγωνιστικών διανέμεται από την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά. Οι αγώνες στη φάση των ομίλων λήγουν όταν ένα παίκτης συμπληρώσει 5 νικηφόρα παιχνίδια.

Μετά το πέρας όλων των αγωνιστικών, οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στη φάση των νοκ-αουτ αγώνων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο παικτών, προκρίνεται ο νικητής του μεταξύ τους αγώνα.

Στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων κάθε παίκτης παίζει μια σειρά παιχνιδιών με τον αντίπαλο του. Ο νικητής προχωράει στην επόμενη φάση, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα αγώνων που θα διανεμηθεί από την οργανωτική επιτροπή. Οι αγώνες στη φάση των νοκ-άουτ λήγουν όταν ένας παίκτης συμπληρώσει 7 νικηφόρα παιχνίδια.

Σε περίπτωση απουσίας παίκτη, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του παρόντα με σκορ 5-0 κ 7-0 αντίστοιχα, έπειτα από την παρέλευση δεκαπέντε λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα. Η επιτροπή διαιτησίας μπορεί να αποφασίσει περαιτέρω ποινές για τον παίκτη που δεν παρίσταται.

Ενδεικτικός χρόνος ολοκλήρωσης του αγώνα θεωρείται η μία ώρα για τη φάση των ομίλων και δύο ώρες για την φάση των νοκ-άουτ. Με την συμπλήρωση του χρόνου αυτού, νικητής θεωρείται αυτός που εκείνη τη στιγμή προηγείται στο σκορ, χωρίς να ολοκληρωθεί το τρέχον παιχνίδι. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικητής θεωρείται εκείνος που θα κερδίσει το τρέχον παιχνίδι.

Δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση διαγωνιζόμενου από το τραπέζι, παρά μόνο με τη συναίνεση του αντιπάλου. Σε κάθε περίπτωση, η απομάκρυνση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα τρία λεπτά. Μεγαλύτερη χρονικά απομάκρυνση θεωρείται ως εγκατάλειψη του παιχνιδιού.

Θεατές απαγορεύεται αυστηρά να μιλούν, ή να υποδεικνύουν στους παίκτες πως να παίξουν

Οι παίκτες συμπληρώνουν και παραδίδουν το ειδικό δελτίο στο τέλος του αγώνα.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων απονέμονται αναμνηστικά κύπελλα και δώρα στους κάτωθι:

1ο κύπελλο: Νικητής του Τελικού
Έπαθλο: Τηλεόραση 32 ιντσών

2ο κύπελλο: Φιναλίστ του Τελικού
Έπαθλο: Ένα τάβλι

3ο κύπελλο: 3ος
Έπαθλο: 2 εισιτήρια συναυλίας “Γιώτα Νέγκα”

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί αυστηρά την ίδια μέρα, με την ανακήρυξη του Πρωταθλητή. Όπου Πρωταθλητής και νικητές θα αποκτήσουν – πέρα των βαρύτιμων τροπαίων – πλούσια δώρα προσφορά των χορηγών. Οι ετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει για να υποδεχτούμε στο χωριό τους καλύτερους παίχτες της περιοχής και όχι μόνο.

Εγγραφή: 5€

Δηλώσεις συμμετοχής έως το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 τηλεφωνικά στο νούμερο 6982668689 (Τζατζαδακη Ηλέκτρα) ή ηλεκτρονικά στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook