Η περιποίηση των νυχιών έχει τα δικά της μυστικά. Σας τα παρουσιάζουμε συγκεντρωμένα για τα έχετε πάντοτε περιποιημένα και υγιή, όμορφα νύχια

 Αποφύγετε τα «βαριά» προϊόντα.

Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε «βαριά» προϊόντα για την περιποίηση των νυχιών σας ή να μειώσετε την χρήση τους σε σημαντικό βαθμό γιατί θα επιβαρύνετε τα νύχια σας. Τα «βαριά» προϊόντα νυχιών μπορεί να καταστρέψουν τα νύχια σας και να τα κάνουν πιο αδύναμα.

«Θυσιάστε» το μήκος τους όταν χρειάζεται.

Τα μακριά νύχια μπορεί να είναι όμορφα και κομψά -όταν βέβαια δεν είναι υπερβολικά μακριά- αλλά το να τα κρατάτε συνεχώς μακριά μπορεί να αποδειχτεί επιζήμιο για την υγεία τους. Τα μακριά νύχια είναι πιθανότερο να σπάσουν και να αποδυναμωθούν για αυτό κάντε κάποια διαλείμματα από τα μακριά νύχια και θυσιάστε το μήκος τους χάριν της υγείας τους.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση.

Η σωστή περιποίηση των νυχιών επιτάσσει την ενυδάτωσή τους. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα χεριών και απλώστε την καθημερινά στα νύχια σας κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ που είναι ευεργετικό και για τα νύχια σας!

Επενδύστε σε ένα θεραπευτικό μανό.

Προμηθευτείτε μανό τα οποία περιέχουν βιταμίνες που ενδυναμώνουν τα νύχια και εντάξτε το στην περιποίησή σας. Χρησιμοποιήστε ένα σκληρυντικό προϊόν νυχιών που τα διατηρεί υγιή και προσφέρει ένα προστατευτικό κάλυμμα στα νύχια σας.

Κρατήσετε τα στεγνά.

Η παρατεταμένη επαφή των νυχιών με το νερό ή τα απορρυπαντικά μπορεί να τα κάνει πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και στα βακτήρια. Κρατήστε τα για αυτό το λόγο στεγνά και χρησιμοποιήστε όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού γάντια που λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα για τα νύχια αλλά και τα χέρια σας.

Προσέξτε τη διατροφή σας.

Καθώς τα νύχια αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από την πρωτεΐνη κερατίνη, είναι σημαντικό να τα διατηρείτε υγιή μέσω της διατροφής σας. Συμπεριλάβετε στην διατροφή σας τη βιοτίνη, τη βιταμίνη Ε και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως φασόλια, ψάρια και ξηρούς καρπούς. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε ακόμη πιο δυνατά και όμορφα νύχια!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook