Η είσοδος θα είναι ελεύθερη αλλά με αριθμημένα Δελτία Εισόδου, τα οποία θα διατεθούν από τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνης από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και μέχρι εξαντλήσεως τους

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ρεθύμνης, το σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας» και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ελεύθερνας και Αρχαίας Ελεύθερνας, διοργανώνουν το Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 στη Νεκρόπολη Ορθής Πέτρας στην Αρχαία Ελεύθερνα μουσική συναυλία με τον  τσελίστα, λυράρη και συνθέτη, Γιώργο Καλούδη. 

Ο ρεθεμνιώτης Γιώργος Καλούδης θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από τις Σουίτες για Σόλο Βιολοντσέλο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ καθώς και δικές του συνθέσεις, με το τσέλο και την 4-χορδη Κρητική λύρα του με συμπαθητικές χορδές. Πρόκειται για την αναπροσαρμοσμένη παραδοσιακή κρητική λύρα, την οποία ο ίδιος εμπνεύστηκε και δημιούργησε, με σκοπό την ερμηνεία και ηχογράφηση ενός από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της μουσικής, τις Σουίτες για Σόλο Βιολοντσέλο του Γ.Σ. Μπαχ. Κατά τη διάρκεια της 12ετούς αυτής έρευνας-μελέτης του υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright στις ΗΠΑ (2002-2003). 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη αλλά με αριθμημένα Δελτία Εισόδου, τα οποία θα διατεθούν από τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνης από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και μέχρι εξαντλήσεως τους (δύο δελτία ανά άτομο) και θα ζητηθούν κατά την προσέλευση στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου. Έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να παρακολουθήσει κατά το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός θεατών, με γνώμονα πάντα την χωρητικότητα, την ασφάλεια και το σεβασμό του αρχαιολογικού χώρου.

Η προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρο της Νεκρόπολης της Ορθής Πέτρας αρχαίας Ελεύθερνας στις 23 Ιουνίου θα γίνει από τις 19.30 έως τις 20.00. Η έναρξη της συναυλίας θα γίνει στις 20.15.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 28310-29975 κ. Γ. Κορδατζάκη και 28310-58842, κ. Γιώργο Αποστολάκη. 

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ιδρύματος  Fulbright για τα 70 χρόνια εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook