Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο χώρος των Δικαστηρίων παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου και του Ιδρύματος «Ελ.Βενιζέλος»

Ουσιαστικά  ήταν σαν το πνεύμα του Ελευθερίου Βενιζέλου να είχε επιστρέψει στον χώρο από τον οποίο ξεκίνησε την εργασία του ως δικηγόρος και στην συνέχεια ως  αναμορφωτής του νομικού πολιτισμού της χώρας.

‘Αλλωστε αυτό ήταν και το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή με αφορμή την έκδοση «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο άνθρωπος, ο ηγέτης: Βιογραφία», που συνέγραψε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νικόλαος  Παπαδάκης.

Έτσι ήταν λογικό και επόμενο η παρουσίαση όλου του έργου του Ελευθερίου Βενιζέλου στην αναμόρφωση του νομικού καθεστώτος της νεώτερης Ελλάδας, να πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο των Δικαστηρίων μπροστά από το Εφετείο Κρήτης.

 

Ο Ακαδημαικός, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Απόστολος Γεωργιάδης, μίλησε για τις ριζικές αλλαγές που έκανε ο Βενιζέλος στο νομικό σύστημα της χώρας, κάποιες από τις οποίες ισχύουν μέχρι και σήμερα.

 

Επίσης στην εκδήλωση  μίλησαν οι : 

Χαράλαμπος Μωυσίδης, Εισαγγελέας Εφετών Κρήτης, Μιχάλης Βεργανελάκης, Δικηγόρος και ο Σπύρος Λιονάκης, Δικηγόρος, Άρχων Νομοφύλαξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τους: Ιωάννη Δασκαλάκη, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και τους πρ. Προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Αντώνιο Γκαζή και Δημήτριο Ποντικάκη. 

Κείμενα διάβασε η Ρόζα Μοτάκη-Κονταδάκη, Δικηγόρος.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αγάπη Μικρού, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων ενώ αντιφώνησε ο συγγραφέας Νικόλαος Παπαδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook