Δεν επαρκούν μόνο τα προϊόντα περιποίησης για να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά. Η διατροφή φαίνεται πως διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών και κάποια τρόφιμα μάλιστα είναι ικανά να αποδυναμώσουν τα μαλλιά σου.

Δες ποιες τροφές δεν είναι τόσο ωφέλιμες για τα μαλλιά σου και προσπάθησε να τις περιορίσεις.

Αλκοόλ.

Το αλκοόλ είναι γενικά επιζήμιο για την υγεία σου και πιο συγκεκριμένα για την υγεία των μαλλιών σου. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται πως επηρεάζει τον τρόπο που ο οργανισμός μεταβολίζει τον ψευδάργυρο, ο οποίος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της υγείας των μαλλιών. 

Πέραν τούτου όμως, το αλκοόλ μπορεί να αφυδατώσει τον οργανισμό με αποτέλεσμα να αποδυναμώσει τα μαλλιά σου, που χωρίς την απαραίτητη υγρασία γίνονται ακόμη πιο ευαίσθητα στην φθορά και την ψαλίδα.

Επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως και οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι γνωστό πως μπορεί να προκαλέσουν διάφορες βλάβες στον οργανισμό. Τι γίνεται όμως σε ότι αφορά τα μαλλιά σου; 

Οι παραπάνω τροφές, αναγκάζουν τον οργανισμό να παράγει περισσότερα ανδρογόνα, ορμόνες δηλαδή οι οποίες συνδέονται με την τριχόπτωση. Μπορεί στις γυναίκες η τριχόπτωση να μην είναι τόσο συχνό φαινόμενο, όμως το σίγουρο είναι πως δεν θα ήθελες να λιγοστέψουν και να αποδυναμωθούν τα μαλλιά σου.

Καθόλου πρωτεΐνες.

Οι πρωτεΐνες είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές για το τριχωτό της κεφαλής, καθώς εξασφαλίζουν υγιή και λαμπερά μαλλιά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως τα μαλλιά μας αποτελούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από πρωτεΐνες. 

Μια διατροφή η οποία περιλαμβάνει – όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό- άπαχες πρωτεΐνες, που μπορείς να τις βρεις στο κοτόπουλο, την γαλοπούλα, τα φασόλι, το μπρόκολο και το σπανάκι, συμβάλλει στην παραγωγή κερατίνης η οποία θωρακίζει τα μαλλιά εμποδίζοντας την αφυδάτωση, την θαμπή όψη αλλά και το σπάσιμο της τρίχας.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook