Στόχος είναι να περιοριστεί το κόστος αλλά και ο χρόνος ολοκλήρωσης -δεδομένου ότι μετά το 2021, η Κρήτη θα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση

Έντονες διεργασίες και διαβουλεύσεις για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος της Κρήτης, μέσω της διασύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική χώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έθεσε προθεσμία στις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν εντός της εβδομάδας σε συμφωνία για την υλοποίηση του έργου.

Τελικός στόχος είναι να υλοποιηθεί η διασύνδεση Κρήτης – Αττικής μέσω του αγωγού EUROASIA (διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Κρήτης – Αττικής), προκειμένου να περιοριστεί το κόστος αλλά και ο χρόνος ολοκλήρωσης -δεδομένου ότι μετά το 2021, η Κρήτη θα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Με απόφαση των Ρυθμιστών Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, το έργο Κρήτης – Αττικής έχει ανατεθεί από κοινού στην εταιρία EUROASIA Interconnector και στον ΑΔΜΗΕ.  Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Την περασμένη εβδομάδα, άλλωστε, -και αφού μεσολάβησε πρόταση του ΑΔΜΗΕ να αναλάβει εξ ολοκλήρου την κατασκευή του έργου- οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών κλήθηκαν σε συνάντηση στα γραφεία της ΡΑΕ προκειμένου να βρεθεί λύση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook