Τεχνική μελέτη θα εκπονηθεί άμεσα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι τεχνικές παρεμβάσεις και οι οικονομικές παράμετροι, που κρίνονται απαραίτητες για τη λειτουργία του Θεάτρου, που βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες της συνοικίας των Λενταριανών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σήμερα, Παρασκευή 9/9/2011 το πρωί, στο σημείο ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τον ειδικό συνεργάτη του, Γιάννη Βόρδο, τον Διευθυντή της ΔΕΗ Χανίων, Μανώλη Κουφάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να αναδειχθεί το εν λόγω Θέατρο σε χώρο πολιτισμού, όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται δεκάδες εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Χανίων ενημερώθηκε από τον πολιτικό μηχανικό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Μανώλη Πουλή, για τη δυνατότητα ανάδειξης του Θεάτρου, μέσω μιας σειράς ήπιων παρεμβάσεων, όπως: αποκατάσταση ακουστικής, δημιουργία διαζωμάτων, αύξηση χωρητικότητας, δημιουργία σκηνής, διαδρόμου κίνησης για ΑμΕΑ, κ.α.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης εξετάστηκε η ανάδειξη του άλσους της περιοχής, με τη δημιουργία χώρων σκίασης, δενδροφύτευση, δημιουργία ζώνης πυροπροστασίας, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο χωροθέτησης πάρκινγκ, που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες του Θεάτρου.

Επίσης, αποφασίστηκε η μετατόπιση στύλου της ΔΕΗ, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλ. Παπανασταστασίου και Λυκοβαρδή, αφού εκτελεστούν οι απαραίτητες προεργασίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων είχε συνάντηση με τα μέλη του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Λενταριανών, κατά τη διάρκεια της οποίας του έθεσαν τα αιτήματα τους για τα ζητήματα, που τους απασχολούν.