“Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” – Η επιστολή παραίτησης πολιτευτή των Χανίων προς τον Πάνο Καμμένο με αφορμή την συμφωνία για την ονομασία της γείτονος χώρας

Η συμφωνία που υπεγράφη την Κυριακή στις Πρέσπες για την ονομασία των Σκοπίων ως “Βόρεια Μακεδονία”, έχει προκαλέσει τριγμούς στους κόλπους των ΑΝΕΛ, με παραιτήσεις στελεχών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Αλιφιεράκης, πολιτευτής των ΑΝΕΛ στα Χανιά, απέστειλε επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο,  από την θέση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας καθώς και από την θέση του απλού μέλους του κόματος.

“‘Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Αλιφιεράκης ο οποίος έκανε λόγο για σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των ΑΝΕΛ σε θέματα εθνικά, θέματα παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής, με την συμφωνία για το ονοματολογικό να αποτελεί την κορυφαία υπαναχώρηση από τις γραμμές του κόμματος.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς κ. Καμμένο Παναγιώτη

Θέμα : υποβολή παραίτησης 

Κύριε πρόεδρε

Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτηση μου από την θέση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας των Αν. Ελ, καθώς και την θέση απλού μέλους του κόμματος σας.

Με τον τρόπο αυτό θέλω να διαχωρίσω την θέση μου σχετικά με τους χειρισμούς σας  στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.

Ήλθα στο κόμμα σας πιστεύοντας στις αρχές σας, τις ικανότητες και την βούληση σας να κυβερνηθεί σωστά η χώρα.

Στην πορεία διαπίστωσα σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των ανεξαρτήτων ελλήνων . Σε θέματα εθνικά, θέματα παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής.

Πιστεύω στην εθνική συμφιλίωση, στην πολιτική και οικονομική κάθαρση, όμως σε πολλές περιπτώσεις από την άλλη πλευρά της συγκυβέρνησης δεν έγιναν σεβαστές οι δικές μας ευαισθησίες ή εσείς δεν επιμείνατε αρκετά.

Τα τελευταία γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μανώλης  Ι.Αλιφιεράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook