Από τα κλαδιά δέντρων και υδρορροές σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια διαμερισμάτων κυρίως πρώτου ορόφου

Από τα κλαδιά δέντρων και υδρορροές σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια διαμερισμάτων κυρίως πρώτου ορόφου στην πόλη των Ιωαννίνων και τρύπωναν μέσα από πόρτες και παράθυρα που είχαν μείνει ανασφάλιστα ή τα παραβίαζαν, δυο Αλβανοί διαρρήκτες με ακροβατικές ικανότητες! 

Με τον τρόπο αυτό, οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 39 και 28 χρόνων διέπραξαν το τελευταίο δεκαήμερο 11 διαρρήξεις στην περιοχή του Βοτανικού, των Σεισμοπλήκτων και της Ανατολής Ιωαννίνων και άρπαξαν συνολικά μετρητά ύψους 2.845 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά και κάρτες ανάληψης. Όταν διαπιστώθηκε η έξαρση κλοπών στις συγκεκριμένες περιοχές, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό των δραστών. Κατά την διάρκεια της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν οι διαρρήκτες που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν μόνο 685 ευρώ και ένα κλεμμένο κινητό, αλλά διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων το είχαν παραδώσει σε έναν ομοεθνή συνεργό τους για να τα μεταφέρει στην Αλβανία. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι ο 38χρονος ήταν και φυγόποινος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για κλοπές, με συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών!

Οι δυο Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ο ομοεθνής τους που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών που ενδέχεται να έχουν διαπράξει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook