Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα στην Ινδονησία, την οποία κατάπιε ένας γιγάντιος πύθωνας περίπου επτά μέτρων σε μήκος.

Μπορεί τα περιστατικά αυτά να μην είναι τόσο συχνά, είναι όμως το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται στην ίδια χώρα σε ένα χρόνο.

Η 54χρονη Wa Tiba εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη την ώρα που φρόντιζε τον κήπο της. Η έρευνα για τον εντοπισμό της από ομάδες πολιτών ξεκίνησε και τα σανδάλια της βρέθηκαν μια μέρα αργότερα. Ο γιγάντιος πύθωνας με τη φουσκωμένη του κοιλιά εντοπίστηκε περίπου 30 μέτρα πιο μακριά.

«Οι κάτοικοι υποψιάζονταν ότι το φίδι είχε καταπιεί το θύμα, έτσι το σκότωσαν και το μετφεραν έξω από τον κήπο», δήλωσε ο τοπικός αστυνομικός διευθυντής στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Άνοιξαν την κοιλιά του φιδιού και η σορός του θύματος βρέθηκε μέσα».

Οι ανατριχιαστικές εικόνες άρχισαν να κυκλοφορούν στα social media στην Ινδονησία, δείχνοντας τη σορό της άτυχης γυναίκας σχεδόν άθικτη μπροστά από ένα πλήθος ανθρώπων.

Το συγκεκριμένο φίδι μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 μέτρα και είναι πολύ ισχυρό. Στήνει ενέδρα προτού επιτεθεί στο θύμα, τυλίγεται γύρω του και προκαλεί τον θάνατό του. Ο θάνατος από ασφυξία ή καρδιακό επεισόδιο επέρχεται μέσα σε λίγα λεπτά. Οι πύθωνες καταπίνουν το φαγητό τους ολόκληρο.

Όταν αφορά σε ανθρώπους, «ο αποτρεπτικός παράγοντας είναι οι ανθρώπινοι ώμοι διότι δεν συμπτύσσονται», δηλώνει στο BBC η Mary-Ruth Low, ερευνήτρια στο Wildlife Reserves Singapore και ειδική στους πύθωνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook