Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Υδάτων και της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Ιουνίου ημερίδα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στον νομό Λασιθίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΟΑΚ, των ΤΟΕΒ, των αγροτικών συνεταιρισμών, του ΙΓΜΕ Παράρτημα Κρήτης, των ΔΕΥΑ Λασιθίου και Διευθύνσεων της Π.Ε.Λ. 

Εισηγήσεις έκαναν οι Μαρίνος Κριτσωτάκης, ο Διευθυντής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Διεύθυνση Υδάτων και ο Χ. Βαρδάκης από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Π.Ε.Λ.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να συντονιστούν οι τοπικοί φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πιθανή λειψυδρία τη θερινή-καλοκαιρινή περίοδο.

Κατά τη σύσκεψη που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του νερού και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της λειψυδρίας. Τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τους και έδειξαν πνεύμα συνεννόησης και συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook