Ο Ορειβατικός από την Ανώπολη στο Λουτρό και στα Γλυκά Νερά στην επαρχία Σφακίων

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση για να πραγματοποιήσει πεζοπορία σε εύκολα μονοπάτια στην επαρχία Σφακίων, στην διαδρομή Ανώπολη – Αγία Αικατερίνη – Λουτρό – Γλυκά Νερά – Χώρα Σφακίων, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Η πεζοπορία είναι βατή και κατηφορική στο ξεκίνημα της σε καλογραμμένο μονοπάτι, όπου οι συμμετέχοντες θα αγναντέψουν τα νότια παράλια του νομού μας από το μπαλκόνι της Αγίας Αικατερίνης, που θα περάσουν, για να κατέβουν στο γραφικό Λουτρό.

Στη συνέχεια θα περπατήσουν στο παραλιακό μονοπάτι Ε4, δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά του Λιβυκού πελάγους και θα σταματήσουν για λίγη ξεκούραση στην παραλία Γλυκά Νερά, από όπου θα ανέβουν σε μονοπάτι, για να καταλήξουν κοντά στην Χώρα Σφακίων.

Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 5 με 6 ώρες και οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:30 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 22/06. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Ιωάννης Φραντζεσκάκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook