Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο της δημοσιογράφου, Λίζας (Ελίζας) Κουντούρη, η οποία «έφυγε» αιφνιδίως σήμερα από κοντά μας, σε ηλικία 84 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ενώ κολυμπούσε στο Βραχάτι Κορινθίας.

Η Λίζα Κουντούρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, ως νεαρά ηθοποιός, ξεκίνησε την καριέρα της από το Χορό της εμβληματικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Ηλέκτρα» και συνέχισε ερμηνεύοντας πλήθος ρόλων σε ταινίες της δεκαετίας του ’60. Υπήρξε για ένα διάστημα στο στενό πυρήνα του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν ενώ είχε παίξει και στο θρυλικό Υπόγειο, ώσπου εν τέλει την κέρδισε η δημοσιογραφία.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1970 από την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος». Στη συνέχεια, εργάστηκε ως καλλιτεχνική και τηλεοπτική συντάκτρια πολλών εφημερίδων και περιοδικών, καθώς ασχολήθηκε με ζήλο με το ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου της, η Λίζα Κουντούρη χαρακτηρίστηκε από το έντονο ταμπεραμέντο και τον δυναμικό της χαρακτήρα. Παθιάστηκε με ό,τι καταπιάστηκε και για το λόγο αυτό διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου δημοσιογράφου, πολιτικού αρθρογράφου και επίσης μέλους της Ενώσεως, Γιάννη Αθανασούλια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους της και αποχαιρετά την άξια συνάδελφο, η οποία τίμησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας με το έργο και τη δράση της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook