Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό

Ο οδηγός ταξί από το Κιργιστάν που το Σάββατο έπεσε με το όχημά του πάνω σε πεζούς κοντά στο Κρεμλίνο εξήγησε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της Μόσχας ότι μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι, αποδίδοντας τη σύγχυσή του στο γεγονός ότι δεν είχε κοιμηθεί επί δύο μέρες πριν το ατύχημα.

«Δε θυμάμαι τι έγινε. Φαίνεται ότι το μυαλό μου ήταν τόσο κουρασμένο επειδή δεν είχα κοιμηθεί αρκετά και μπέρδεψα το γκάζι με το φρένο. Παραδέχομαι πλήρως την ενοχή μου», κατέθεσε ο 28χρονος Τσινγκίζ Αναρμπέκ στη γλώσσα του, με την κατάθεσή του να μεταφράζεται στα ρωσικά.

«Ζητώ συγγνώμη για όλα όσα έκανα. Δεν είχα κοιμηθεί για δύο μέρες. Έπρεπε να βγάλω χρήματα για την οικογένειά μου», πρόσθεσε.

Εξηγώντας το γιατί μετά το ατύχημα εγκατέλειψε το όχημα τρέχοντας, ο 28χρονος υποστήριξε πως έφυγε γιατί φοβόταν ότι το πλήθος θα τον λιντσάρει μέχρι θανάτου.

Μετά την κατάθεσή του, το δικαστήριο διέταξε την προφυλάκισή του για δύο μήνες, εν αναμονή της δίκης του.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, έως και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό, μεταξύ αυτών και δύο Μεξικανοί που βρίσκονταν στη Μόσχα για να παρακολουθήσουν παιχνίδια του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook