Συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας “Η Μακεδονία είναι ελληνική” αποδοκίμασαν την Υπουργό Τουρισμού και μέλη των ΑΝΕΛ κατά την είσοδό τους στα γραφεία του κόμματος – Φυγάδευσαν την Κουντουρά – Έτρεξαν πίσω από στελέχη των ΑΝΕΛ φωνάζοντάς τους “προδότες”

​Τελευταία ενημέρωση 22.25

Ένταση επικράτησε έξω από τα καινούρια γραφεία των ΑΝΕΛ στο Μέγαρο Πάνθεον από συγκεντρωμένους διαδηλωτές που με συνθήματα, ύβρεις και απαξιωτικές εκφράσεις διαμαρτυρήθηκαν για την στάση του κόμματος όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία ενώ αποδοκίμασαν την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς και μέλη των ΑΝΕΛ οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στα γραφεία, για την τελετή εγκαινίων τους.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε συνέλευση της νομαρχιακής επιτροπής με τους διαδηλωτές να μην φεύγουν στιγμή έξω από τα γραφεία περιμένοντας την έξοδο της υπουργού. Στο σημείο υπήρχαν από την αρχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων. 

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30 με τις αστυνομικές δυνάμεις να φυγαδεύουν την υπουργό και ορισμένα στελέχη από πίσω πόρτα χωρίς να γίνεται αντιληπτή η έξοδός της από τους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές κατάλαβαν τι είχε συμβεί όταν πλέον έφευγαν από την πίσω έξοδο και τα τελευταία στελέχη των ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να αρχίσουν να τρέχουν πίσω τους για αρκετή απόσταση στο κέντρο των Χανίων φωνάζοντάς τους “Προδότες”.

Οι διαδηλωτές βρίσκονταν από νωρίς έξω από τα γραφεία, φωνάζοντας συνθήματα αλλά και απαξιωτικές εκφράσεις για την κ. Κουντουρά και τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Αλιφιεράκης,  υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ στα Χανιά και αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος, με αφορμή την στάση των ΑΝΕΛ στην ονοματοδοσία της γείτονος χώρας.

Έλενα Κουντουρά: Στόχος της πρότασης δυσπιστίας ήταν η αποσταθεροποίηση – Οι ΑΝΕΛ δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό

Σε δηλώσεις της μέσα από τα “περικυκλωμένα” από διαδηλωτές γραφεία των ΑΝΕΛ, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μίλησε για την επίμαχη συμφωνία με τα Σκόπια και τη στάση που έχουν κρατήσει οι ΑΝΕΛ.

Η Υπουργός, εξαπέλυσε βολές στην αντιπολίτευση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αναφέροντας οτι ήταν μια “υποκριτική πράξη’ που στόχο είχε να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση και να ρίξει την κυβέρνηση. Υπεραμύνθηκε των επιλογών του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και του κόμματος, σημειώνοντας οτι παραμένουν συνεπείς στις θέσεις και τις δεσμεύσεις τους ενω ταυτόχρονα υποστήριξε οτι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια που να έχει τεθεί σε ισχύ και σε περίπτωση που αυτή έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν.

Όπως δήλωσε η κ. Κουντουρά: “Όλοι κάνουν τις επιλογές τους και νομίζω οτι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και γνωρίζουμε τι είναι το καλό για την πατρίδα. Εμείς στην πρόταση δυσπιστίας που εγινε από την αξιωματική αντιπολίτευση, που τη θεωρώ μια ενέργεια καθαρά υποκριτική, οι ΑΝΕΛ δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό.  Στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση, στόχος ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Χρησιμοποιήσανε το τελευταίο τους θεσμικό όπλο, τώρα που η Ελλάδα, από τον Αύγουστο και μετά, αλλάζει σελίδα. Θέλω να σας θυμίσω οτι με δική τους ευθύνη μπήκαμε στα Μνημόνια. Εμείς καταφέραμε να έχουμε πρόοδο και ανάπτυξη.  Τον Αύγουστο λοιπόν βγαίνουμε από τα Μνημόνια, πολύ σταθεροί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό, οδηγούμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη και το πιο σημαντικό έχουμε μια έντιμη συνεργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, για να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη. Αυτή η έντιμη συνεργασία συνεχίζεται και είμαστε σταθεροί τις δεσμεύσεις μας.  Οταν τον Αύγουστο η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα, για την αξιωματική αντιπολίτευση διακυβεύεται το πολιτικό της μέλλον. Δεν υποκύπτουμε, οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρες θέσεις τις οποίες έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρα όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας. 

“Η πρόταση μομφής ήταν υποκρισία. Αν έπεφτε η κυβέρνηση σήμερα, η αντιπολίτευση τι θα έκανε, δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της… Αν και εφόσων έρθει η συμφωνία στη Βουλή οι ΑΝΕΛ δεν θα την ψηφίσουν”, κατέληξε η Υπουργός Τουρισμού.

(Δείτε τις δηλώσεις στο 3 λεπτό)

Νωρίτερα είχαν τελεστεί τα εγκαίνια των νέων γραφείων των ΑΝΕΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook