Μαζί με τους ταλαντούχους μικρούς υποψήφιους για τον τίτλο του MasterChef JUNIOR θα βρίσκονται τρεις κριτές για να τους καθοδηγούν και να τους κρίνουν στις συναρπαστικές δοκιμασίες

MasterChef JUNIOR, η επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή διαγωνισμού μαγειρικής, που δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχα παιδιά ηλικίας μεταξύ 8 και 13 ετών, να επιδείξουν τις μαγειρικές ικανότητες και την αγάπη τους για το φαγητό, μέσα από μια σειρά νόστιμων και διασκεδαστικών προκλήσεων. 

Μαζί με τους ταλαντούχους υποψήφιους για τον τίτλο του MasterChef JUNIOR, για να τους καθοδηγούν και να τους κρίνουν στις συναρπαστικές δοκιμασίες, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, θα είναι η γαστρονόμος – και όχι μόνο – Ελένη Ψυχούλη, ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης και η Μάγκυ Ταμπακάκη, που αναδείχθηκε μέσα από το MasterChef 2, κερδίζοντας και το «Silver Award».

Μανώλης Παπουτσάκης

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και συστήνεται τηλεοπτικά για πρώτη φορά.

Μεγάλωσε στην Κίσαμο Χανίων και εκεί έλαβε τη βασική σχολική του εκπαίδευση. Πέτυχε στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου και πήρε το πτυχίο του από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο Ρέθυμνο και για ένα εξάμηνο βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Μετακόμισε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής πάνω στον Πλάτωνα. Στο Ρέθυμνο εργάστηκε ταυτόχρονα με τις σπουδές του για αρκετά χρόνια ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα.

Στο στρατό έλαβε τη βασική του εκπαίδευση ως μάγειρας και από τότε και μετά συνειδητοποίησε και αποφάσισε ότι η μαγειρική θα γινόταν το επάγγελμά του και η φιλοσοφία το χόμπι του.

Στη Θεσσαλονίκη ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στην κουζίνα του κρητικού εστιατορίου «Μυρσίνη» και αφού πέρασε από τις κουζίνες άλλων εστιατορίων, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του Κρητικό εστιατόριο, το «Χαρούπι», του οποίου είναι και ο σεφ. Το εστιατόριο έχει ήδη διακριθεί  και έχει δώσει μια νέα δυναμική ανανέωσης στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Ταυτόχρονα έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την κουζίνα του εστιατορίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θέρμη  Θεσσαλονίκης, φροντίζοντας καθημερινά για το φαγητό των εργαζομένων αλλά και των εκδηλώσεων του κέντρου.

Παράλληλα διδάσκει μαγειρική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Έχει διακριθεί σε πολλούς και σημαντικούς διαγωνισμούς μαγειρικής κερδίζοντας μάλιστα και τον τίτλο του «Greek Chef 2017» στην έκθεση EXPOTROF. Είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και έχει λάβει μέρος ως κριτής σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαγειρικής.

Ελένη Ψυχούλη

Η ανατρεπτική και πολυσχιδής Ελένη Ψυχούλη γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου, κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού, όπου έζησε για 10 χρόνια ενώ  εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις και μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις Λιβάνη.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν φανέρωνε πως τελικά η καλλιτεχνική της φύση και διαδρομή θα την οδηγούσε … στην κουζίνα αλλά όπως και η ίδια έχει δηλώσει «Δεν το επέλεξα εγώ αυτό το επάγγελμα. Αυτό ήρθε και με βρήκε. Το δοκίμασα, τα βρήκαμε και του χάρισα την ψυχή μου. Η μαγειρική είναι για μένα ζωή, ελπίδα, αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία, ψυχανάλυση, μοίρασμα, γιορτή, αγάπη».

Όλα ξεκίνησαν το 1999 όταν ανέλαβε τη στήλη για το εστιατόριο, στο ένθετο  Symbol της εφημερίδας Επενδυτής. Από κει και μετά συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα περιοδικά και ένθετα εφημερίδων σε θέματα γαστρονομίας, ταξιδιού και lifestyle. Συνεργάστηκε σε μόνιμη βάση με το περιοδικό Olive από το πρώτο τεύχος της κυκλοφορίας του. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Φερενίκη με τίτλο «25 σεφ σε 25 λεπτά» και το 2013 το δεύτερο βιβλίο της «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού» και άνοιξε δύο εστιατόρια, το BEE στου Ψυρρή και το ΠΙΡΟΥΝΙ στο Βόλο.

Από τη δεκαετία του ’90 συμμετέχει, παρουσιάζει και επιμελείται εκπομπές μαγειρικής και γαστρονομίας.  Έχει το δικό της site www.pirouni.gr και τα ELENI’S CONCEPTS σειρά με χειροποίητα είδη για το σπίτι και τη γυναίκα.

Μάγκυ Ταμπακάκη

Γεννήθηκε  στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε, αν και για  ένα διάστημα 5 χρόνων έζησε στην Αμερική. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και έχει μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά.

Αν και θυμάται τον εαυτό της από πάντα να μαγειρεύει, η γνωριμία με τον Ιταλό σύζυγό της, η απόκτηση του γιου της  και η παραμονή της στην Ιταλία, έγιναν αφορμή για να ανακαλύψει τι σημαίνει ουσιαστικά μαγειρική, τι σημαίνει πάθος για την κουζίνα, αγάπη, δημιουργικότητα. Η κουζίνα έγινε ο ζωτικός της χώρος και το 2016 αποφάσισε να και παρακολουθήσει τα πρώτα της ερασιτεχνικά σεμινάρια  μαγειρικής ώστε αυτό το πάθος να το αξιοποιήσει.

Ο  καθηγητής της πίστεψε πολύ στις δυνατότητές της και συνεργάστηκε μαζί του στη διοργάνωση θεματικών dinner parties στο εστιατόριο του. Τον Απρίλιο του 2016 δήλωσε συμμετοχή στο ιταλικό MasterChef όπου και έφτασε μια ανάσα πριν την τελική 20αδα, ανάμεσα σε 25.000 συμμετοχές!

Ύστερα από αυτήν την εμπειρία, αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με τη μαγειρική και κάνει εγγραφή στην «Accademia Italiana Chef» όπου και πήρε το δίπλωμά της ως επαγγελματίας μαγείρισσα. Πραγματοποίησε την πρακτική της στο εστιατόριο «Essenza», που βρίσκεται σε μια κωμόπολη έξω από τη Ρώμη και είναι στον οδηγό Michelin. Αυτή η εμπειρία της  έμαθε πολλά, όπως πως να  χειρίζεται με σεβασμό την πρώτη ύλη, πώς να συνδυάζει γεύσεις και υλικά φαινομενικά αταίριαστα, πώς να λειτουργεί σαν «στρατιώτης». Η άριστη  συνεργασία της με τον σεφ του «Essenza» όμως διακόπτεται καθώς για οικογενειακούς λόγους πρέπει να μετακομίσει στην Ελλάδα. Λίγο μετά την άφιξη της στην  Ελλάδα, βρίσκει δουλειά  στην εταιρία catering του σεφ Χριστόφορου Πέσκια και ταυτόχρονα ασχολείται με τη διοργάνωση μικρών private events στην Αθήνα και το εξωτερικό. 

Στη συνέχεια πήρε μέρος στο MasterChef 2, όπου και έδειξε τη δυναμική της σε μια επαγγελματική κουζίνα και το μαγειρικό της ταλέντο, κερδίζοντας μάλιστα για μια δημιουργία της το «Silver Award» και το έπαθλο των 10.000 ευρώ! Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς μάλιστα  ενθουσιάστηκε με τη γεύση του πιάτου της και ζήτησε την άδειά της για να το εντάξει στο μενού του εστιατορίου του.

Η Ελένη, ο Μανώλης, η Μάγκυ θα είναι κοντά στους μικρούς  -και πολλά υποσχόμενους- σεφ, ώστε να μαγειρέψουν σαν επαγγελματίες αλλά και για να τους διδάξουν μαγειρικά κόλπα και μυστικά, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μια νέα σειρά διαγωνισμού μαγειρικής  για παιδιά ηλικίας μεταξύ 8 και 13 ετών, που αγαπούν να δημιουργούν  και να μαγειρεύουν  υπέροχα πιάτα με φαντασία!

Τα πιο μικρά μεγάλα ταλέντα βάζουν ποδιά από το φθινόπωρο στο Star!

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook