Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Heraklion Gastronomy – Το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός» που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη του Ηρακλείου ως γαστρονομικός προορισμός και αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για μία σειρά εκδηλώσεων που θα απευθύνονται –κυρίως-  στους επισκέπτες και θα πραγματοποιηθούν στην πόλη με την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί 5νθημερο φεστιβάλ γαστρονομίας όπου μάγειροι θα μαγειρεύουν σε διάφορα σημεία της πόλης τοπικές γεύσεις με σκοπό οι επισκέπτες να γνωρίσουν την τοπική κουζίνα. Σκοπός αυτής της ημερίδας είναι το Ηράκλειο να αποτελέσει έναν πόλο έλξης και για την κουζίνα του, πέραν όλων των άλλων ομορφιών που το διακρίνουν.