Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε σήμερα ότι η Μαρίν Λεπέν οφείλει 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για την υπόθεση της εικονικής απασχόλησης της κοινοβουλευτικής της βοηθούόταν η ακροδεξιά ήταν ευρωβουλευτής. 

Το Δικαστήριο του Λουξεμβούργου απέρριψε την προσφυγή της Μαρίν Λεπέν για την ακύρωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί αποζημίωσης στα τέλη του 2016.

Η υπόθεση αφορά την Κατρίν Γκριζέ, η οποία την εποχή που αμειβόταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως κοινοβουλευτική βοηθός της Μαρίν Λεπέν είχε και τις θέσεις της γραμματέως και στην συνέχεια της διευθύντριας του γραφείου της προέδρου του Εθνικού Μετώπου.

Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προβλέπει ότι οι βοηθοί αμείβονται για να προσφέρουν αναγκαία και απευθείας συνδεδεμένη με την άσκηση της κοινοβουλευτικής θητείας των ευρωβουλευτών εργασία. Επιτρέπεται η διατήρηση παράπλευρων δραστηριοτήτων υπό τον όρο ότι αυτές ασκούνται εκτός του κοινοβουλευτικού έργου.

Το δικαστήριο του Λουξεμβουργου έκρινε ότι η Μαρίν Λεπέν δεν ήταν σε θέση να αποδείξει ότι η βοηθός της ασκούσε τα καθήκοντα της κοινοβουλευτικής βοηθού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook