“Αν δε γίνει αναδιάρθρωση του χρέους  όλων των χωρών που είναι στην Ευρωζώνη, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα”

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του πανευρωπαϊκού κινήματος Μέρα25 (Diem25) και πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά, το απόγευμα της Τρίτης, σε γνωστό ξενοδοχείο, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής περιοδείας του νέου Πανευρωπαϊκού κόμματος «Μέρα 25» «Diem 25».

«Κάνουμε περιοδεία με στόχο την συγγραφή των μελών μας, στην διαδικασία εκπόνησης του εκλογικού μας προγράμματος, τόσο για τις Ευρωπαϊκές εκλογές του Μάιου του 2019, αλλά και στο εκλογικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, και την έξοδο από την δουλοπαροικία και την ερημοποίηση», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

“Δυστυχώς χρειάζεται το συγκεκριμένο, κόμμα μακάρι να μην χρειαζόταν. Η Ελλάδα, πλήττεται από την ερημοποίηση, οι νέοι φεύγουν, 10.000-20.000 κάθε μήνα φεύγουν. Οι επιχειρήσεις κλείνουν, ή μεταφέρονται σε πιο φθηνές χώρες, και έτσι έχουμε τετραπλή χρεοκοπία, και μην ακούτε αυτά περί ελάφρυνσης χρέους, μέσα στο πλαίσιο αυτής της δήθεν ελάφρυνσης, θα παραμείνουμε χρεοκοπημένο κράτος για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Έχουμε λοιπόν χρεοκοπημένες τράπεζες, χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, χρεοκοπημένα νοικοκυριά, όλοι χρωστάνε σε όλους και κανείς δεν μπορεί να πληρώσει. Αυτή η δαγκάνα σε τετραπλή χρεοκοπία οδηγεί τους νέους είτε στην μετανάστευση είτε σε δουλειές με 480 ευρώ μισθό μικτά, χωρίς κανένα μέλλον και καμία ελπίδα”.

Αναφορικά, με τα σχέδια του κόμματος για έξοδο από την κρίση, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για την προβληματική Ευρωζώνη και το κατεστημένο που υπηρετεί που δεν επιτρέπει στις χώρες να εξελιχθούν οικονομικά. «Δεν φταίει κανένας Τσίπρας, κανένας Σαμαράς, η ίδια η Ευρωζώνη ασκεί πιέσεις και οι χώρες δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα χρέη τους, καθώς παίρνουν δάνεια και τα χρέη τους διογκώνονται. Αν δε γίνει αναδιάρθρωση του χρέους  όλων των χωρών που είναι στην Ευρωζώνη, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και η κατάσταση δεν σώζεται διαφορετικά».

Αναφορικά, με το Σκοπιανό, ο κ. Βαρουφάκης, τόνισε ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας ήταν καλή, καθώς η Ελλάδα έχει μεγάλα οφέλη. «Πλέον κανείς δεν θα μπερδεύει την Ελλάδα με την Βόρεια Μακεδονία, καθώς οι χάρτες έχουν αλλάξει και είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας. Επιπλέον, οι πρώην Σκοπιανοί θα αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου, το οποίο ήταν «Μέγας Αλέξανδρος», και προκαλούσε σύγχυση σε σχέση με την Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου, το Βόρεια Μακεδονία, δεν είναι και ιδιαίτερα τιμητικό για τους Σκοπιανούς, αφού παραπέμπει στην Βόρεια Κορέα, ωστόσο αν το πάρουμε και ιστορικά, τα Σκόπια ήταν όντως τμήμα της Μακεδονίας, και δεν είναι κακό όσο είχαν προγόνους Μακεδόνες να θέλουν να έχουν αυτή την υπηκοότητα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook