Χειριζόταν τις παράνομες πωλήσεις πετρελαίου και αερίου για λογαριασμό της οργάνωσης

Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατάφερε σημαντικό πλήγμα στη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους διότι σε επιχείρησή του τον περασμένο μήνα σκοτώθηκε ο άνδρας που ήταν επιφορτισμένος με τη διαχείριση του δικτύου που διακινούσε παράνομα καύσιμα, και άλλα μέλη της οργάνωσης.

«Ο θάνατος αυτών των μελών (του ΙΚ) δυσχεραίνει τη δυνατότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να χρηματοδοτεί επιχειρήσεις σε όλο το Ιράκ και τη Συρία» και «την ικανότητά της να πληρώνει μαχητές, να προμηθεύεται όπλα και να αποκτά εξοπλισμό», ανέφερε ανακοίνωση του συνασπισμού.

Ο συνασπισμός ανέφερε ότι σκότωσε τον Αμπού Χάταμπ αλ Ιράκι, τον οποίο περιέγραψε ως τον επικεφαλής του «δικτύου (διακίνησης) πετρελαίου και αερίου» του ΙΚ, καθώς άλλα τρία μέλη του ΙΚ, σε μια επιχείρηση την 26η Μαρτίου στη κοιλάδα του Ευφράτη Ποταμού.

Το στέλεχος αυτό της τζιχαντιστικής οργάνωσης ήταν αρμόδιο για «τα έσοδα και τη διαχείρισή τους» από «την παράνομη πώληση πετρελαίου και αερίου», κατά την ανακοίνωση.

Στη Συρία, ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές και έχει αναπτύξει άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων για να υποστηρίξει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) στη μάχη τους εναντίον του ΙΚ.

Οι ΣΔΔ -μια συμμαχία αραβικών και κουρδικών ένοπλων ομάδων- απέσπασαν μεγάλο μέρος της βόρειας και της ανατολικής Συρίας από τους τζιχαντιστές πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του αυτοανακηρυγμένου «χαλιφάτου», της Ράκας. Συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον μελών του ΙΚ σε ορισμένες περιοχές της ερήμου, ανατολικά του Ευφράτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook