Πράσινο φως πήρε ο Δήμος Χανίων για την βιβλιοθήκη επί της Οδού Τζανακάκη και Ερωτοκρίτου, με την χρηματοδότηση να αγγίζει τα2.500.000 ευρώ

Πήρε το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της νέας βιβλιοθήκης, ο Δήμος Χανίων, που βρίσκεται επί της οδού Τζανακάκη και Ερωτοκρίτου, η οποία θα στεγάσει την βιβλιοθήκη της οδού Υψηλαντών καθώς και άλλες μικρότερες βιβλιοθήκες. 
Ειδικότερα, το κτίριο χωρητικότητας, 661,20 τμ., έχει δυνατότητες επέκτασης 1.800 τμ ενώ η συνολική χρηματοδότηση είναι 2.500.000 ευρώ, η έναρξη του έργου είναι στη 1 Αυγούστου 2018 και η λήξη του στις 31 Δεκεμβρίου 2020. 

«Η νέα βιβλιοθήκη, θα διαθέτει αναγνωστήρια, όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και θα έχει τη μορφή μίας σύγχρονης βιβλιοθήκης.  Επιπλέον, η βιβλιοθήκη επί της οδού Υψηλαντων θα μεταφερθεί εκεί θα προβληθεί κατάλληλα, και θα συντηρηθεί στο νέο κτίριο της βιβλιοθήκης καθώς και άλλες μικρότερες συλλογές. 

Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προλάβουμε τις προθεσμίες και να έχουμε έτοιμη την βιβλιοθήκη μέχρι τις 31/12/2020. Δεν είναι λίγες οι φορές, που σε πιεστικούς χρόνους καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας διάφορα έργα, όπως ήταν η απόκτηση του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου, με χρηματοδότηση 500.000 από το Πράσινο Ταμείο». 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα αρχικά σχέδια του Δήμου είναι η ανακατασκευή του κτιρίου, χωρίς την επέκταση, προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα τα βιβλία και να λειτουργήσει κανονικά η βιβλιοθήκη και σε βάθος χρόνου θα γίνουν περαιτέρω εργασίες. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook