Το γιοτ του Πρωθυπουργού του Κατάρ, ένα από τα θαύματα της ναυπηγικής, στην Αγ.Ρουμέλη στα Σφακιά – Δείτε φωτογραφίες

“Βασιλικές” επισκέψεις σήμερα στα Σφακιά, αοφύ στην Αγ.Ρουμέλη “άραξε” το πρωί ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτερέστερα γιοτ του κόσμου. Ιδιοκτήτης του πολυτελούς γιοτ είναι το μέλος της βασιλικής οικογένειας και πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν μέσα στο γιοτ σήμερα βρίσκεται ο σεϊχης.

Το εντυπωσιακό γιοτ διαθέτει δυο πισίνες, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, 12 σουίτες και κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια. Για τους γκουρού της αγοράς σκαφών, αυτή τη στιγμή είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. 

Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας ενώ χαρακτηρίστηκε ως το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πολυτελές γιοτ  έχει και δική του σελίδα στο Wikipedia.  Αρχιτέκτονας της θαλαμηγού ήταν ο Tim Heywood ενώ την εσωτερική διακόσμηση ανέλαβε ο Andrew Winch, ο οποίος είναι διακεκριμένος designer θαλαμηγών και γιοτ. 

 

Δείτε και ένα βίντεο αλλα΄και φωτογραφίες από το εσωτερικό του γιοτ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook