Όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι αληθινό. Ευτυχώς για τον 19χρονο τον γλίτωσε η αστυνομία του Γιορκσάρι που έγραψε ιστορία εμποδίζοντας τελικά τον γάμο.

Η βρετανική αστυνομική δύναμη έγραψε ιστορία παρέχοντας νομική προστασία στον 19χρονο που εξαναγκάστηκε σε κανονισμένο γάμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι ο 19χρονος δεχόταν απειλές επειδή δεν ήθελε να προχωρήσει στον γάμο. Τον είχαν υποσχεθεί οι γονείς του όταν ήταν 5 ετών.

Η αστυνομία χαρακτήρισε την κίνηση ως τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στις προσπάθειές τους να αποτρέψουν την κακοποίηση για λόγους τιμής.

Η επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης Suzanne Jackson υποστήριξε ότι αυτή ήταν η πρώτη υπόθεση που έκαναν την παρέμβασή τους για άντρα.

Είχαν εκδώσει πολυάριθμες αποφάσεις για γάμους με το ζόρι αλλά μόνο μέχρι πρότινος για νέα κορίτσια και γυναίκες.

Πρωτοφανής δράση της αστυνομίας

«Σε περιπτώσεις κακοποίησης λόγω τιμής συχνά υποτίθεται ότι συμβαίνει μόνο σε κορίτσια και γυναίκες. Υπάρχουν όμως και πολλά αγόρια και νέοι που είναι θύματα.

Είναι προφανές ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά και τα θύματα που συχνά αισθάνονται ότι δεν μπορούν να καταγγείλουν τους γονείς τους.

Είμαστε ωστόσο αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προστατέψουμε όλα τα θύματα και να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές τακτικές όπως οι εντολές προστασίας μέσω του Οικογενειακού Δικαστηρίου για να πετύχουμε».

Η αστυνομία του Γιορκσάιρ ανακοίνωσε πως έχει δεχτεί εντολές προστασίας και για τα τρία μικρότερα αδέρφια του εφήβου.

«Ελπίζουμε αυτές οι αιτήσεις να στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα. Αρχικά σε δυνητικά θύματα καταναγκαστικού γάμου που μπορούμε να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε. Αλλά και σε εκείνους που εξακολουθούν να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook