Συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 33 και 36 χρονών που είχαν πραγματοποιήσει 36 κλοπές σε Ι.Ν. στο Ηράκλειο και το Λασίθι.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, καθώς και η αναλυτική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, του Αστυνομικού Σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου, του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού και του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδος, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 36 υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές των Νομών Λασιθίου και Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα σε περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ο 33χρονος και ο 36χρονος προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν σε Ιερό Ναό με σκοπό την κλοπή, συνελήφθησαν όμως από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. 

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου των διαρρήξεων και κλοπών που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και ύστερα από την συνδυαστική και αναλυτική διερεύνηση υποθέσεων με κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικές Υπηρεσίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λασιθίου και Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 33χρονος με τον 36χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από την 04.02.2018 έως και την 19.06.2018, είχαν διαπράξει συνολικά 32 κλοπές – διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές του Λασιθίου και του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, από τη συνολική τους δράση αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, εκκλησιαστικά είδη (τάματα και λοιπά χρυσά αντικείμενα) η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 12.000 ευρώ, καθώς επίσης και ποσότητα ελαιολάδου, προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Επιπλέον προέκυψε ότι ο 33χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 24.09.2016 έως 14.11.2016 είχε διαπράξει ακόμη τέσσερις (4) κλοπές σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook