Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με θέμα «Η Ειδική Αγωγή και η Εκπαιδευτική-Σχολική Ψυχολογία στην αυλή του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος».

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν επιστήμονες της ειδικής αγωγής, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης ενώ παρευρέθηκε και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Τα θέματα της ημερίδας ήταν : 

«Εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς – Παιδεία ψυχικής ανθεκτικότητας για όλα τα παιδιά», με εισηγητή τον Επίκουρο καθηγητή σχολικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αναστάσιο Ματσόπουλο

«Από την Ειδική στην Συμπεριληπτική Εκπαίδευση»,   με εισηγητή τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Παναγιώτη Αγγελίδη.

«Εξελικτική πορεία της Ειδικής Αγωγής στα σχολεία – Αλλαγές και τροποποιήσεις», με εισηγήτρια την καθηγήτρια – ειδική παιδαγωγό Αντιγόνη Ζήση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook