"Θερμό" το κλίμα και οι διαθέσεις στο Ελαφονήσι από το απόγευμα για τα ομπρελοκαθίσματα

"Καζάνι που βράζει" φαίνεται ότι είναι το Ελαφονήσι για τη γνωστή διαμάχη των ομπρελοκαθισμάτων μεταξύ των δυο όμορων δήμων, Κισσάμου και Καντάνου - Σελίνου.

Σήμερα το απόγευμα περίπου στις 17.00 έφτασε στην περιοχή δικαστική επιμελήτρια για να εφαρμόσει την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου και να απομακρύνει ομπρελοκαθίσματα.

Όταν ο δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης, ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την παρουσία της δικαστικής επιμελήτριας της είπε ότι τα ομπρελοκαθίσματα δεν ήταν τοποθετημένα εκεί που ισχυρίζεται η άλλη πλευρά (του δήμου Καντάνου - Σελίνου) και ζήτησε να περιμένουν μέχρι να μεταβεί εκεί με μηχανικούς που θα το αποδείκνυαν.

Όπως καταγγέλει ο δήμαρχος Κισσάμου: 

"Η δικαστική επιμελήτρια απάντησε ότι θα περιμένει να πάμε με τους μηχανικούς, ωστόσο με ενημέρωσαν οι υπάλληλοι ότι άφησε τους Σεληνιώτες να πετούν τα πράγματά μας. Καταγγέλλω τη δικαστική επιμελήτρια. Τέτοιες συμπεριφορές φοβάμαι ότι θα οδηγήσουν σε ενέργειες που μόνο κακό θα κάνουν. Αυτό οφείλεται και το καταγγέλλω για μια ακόμα φορά, σε αυτούς που δεν θέλουν να λάβουν υπ' όψιν τους τα δεδομένα, τις συντεταγμένες και τους χάρτες."

Θυμίζουμε ότι στο τελευταίο δικαστήριο που είχε γίνει μεταξύ των δυο δήμων, είχε εκδοθεί προσωρινή εντολή για την απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων του δήμου Κισσάμου από τα δυο τμήματα για τα οποία κατέθεσε το τοπογραφικό του ο δήμος Καντάνου - Σελίνου. Στο δικαστήριο ο δήμος Κισσάμου κατέθεσε τοπογραφικό βάσει του οποίου ισχυρίστηκε ότι δεν βρίσκονται τα ομπρελοκαθίσματα στα επίδικα σημεία που επικαλείται η άλλη πλευρά. Η δικαστής με προσωρινή απόφαση είπε να απομακρυνθούν τα ομπρελοκαθίσματα με βάση το τοπογραφικό και τις συντεταγμένες του δήμου Καντάνου - Σελίνου. Την ίδια στιγμή ο δήμος Κισσάμου υποστηρίζει ότι δεν βρίσκονται στα συγκεκριμένα σημεία δικά του ομπρελοκαθίσματα.