Συνάντηση πραγματοποίησαν την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στα γραφεία του ΟΕΕ/ΤΑΚ στο Ηράκλειο, η Τοπική Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ και η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ στα πλαίσια ενίσχυσης της συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων επί θεμάτων που απασχολούν τα δυο Επιμελητήρια.

Εκ μέρους του ΟΕΕ/ΤΑΚ στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Σταύρος Καρτέρης, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Σισαμάκης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Αρακαδάκης και τα Μέλη Νίκος Μαυτοματάκης και Γιώργος Μαυράκης. Εκ μέρους της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Ειρήνη Βρέντζου, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Αναγνώστου, Ο Γ.Γ. Δημήτρης Ρομπογιαννάκης και τα Μέλη Κώστας Μπάκιντας και Γεώργιος Αγαπάκης. Επίσης παρόν ήταν ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ Χαράλαμπος Κουτρούλης και ο Πρόεδρος της ΝΕ Λασιθίου Γεώργιος Καφφετζάκης.

Οι κ.κ. Καρτέρης και Βρέντζου αναφέρθηκαν στην αξιόλογη συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι φορείς και το σημαντικό ρόλο που πρέπει να επιτελέσουν ως θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της πολιτείας. Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων με ζητήματα που θα απασχολούν και τους δυο κλάδους, καθώς και η διοργάνωση ανοικτής εκδήλωσης με θέμα τους Νέους Επιστήμονες και το φαινόμενο του BrainDrain.

Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων για τα έργα υποδομής που σχεδιάζονται στην Ανατολική Κρήτη το προσεχές διάστημα. 

Για την υλοποίηση των παραπάνω προτάθηκε η ενεργοποίηση κοινών επιτροπών, ενώ τέλος συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι κοινές συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook