Περίπου 9.500 άνθρωποι είδαν το ξημέρωμα της μεγαλύτερης ημέρας του χρόνου

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Στόουνχεντζ στη Βρετανία για το θερινό ηλιοστάσιο και παρακολούθησαν τον ήλιο να βγαίνει σε έναν καθαρό ουρανό.

Όπως αναφέρει το BBC, περίπου 9.500 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο νεολιθικό μνημείο για να χαιρετήσουν την αρχή της μεγαλύτερης ημέρας του χρόνου, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του πίσω από τη βάση των τεράστιων λίθων στις 4:52 θερινή ώρα Αγγλίας εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων από το πλήθος.

Το θερινό ηλιοστάσιο είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες που ο οργανισμός English Heritage, που διαχειρίζεται τα μνημεία της χώρας, επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο με τους προϊστορικούς λίθους.

Αν και χιλιάδες βρέθηκαν στο σημείο για το ηλιοστάσιο, η αστυνομία του Wiltshire ανέφερε ότι σε σχέση με το 2017, 3.500 λιγότεροι άνθρωποι ήρθαν για να δουν την ανατολή του ήλιου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι η συμπεριφορά των παρευρισκομένων ήταν «εξαιρετική» και δεν έγιναν συλλήψεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Η ανατολή του ήλιου ήταν εξαιρετική και δεν βλέπουμε συχνά κάτι τέτοιο. Ο κόσμος φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πολύ καλά στο αυξημένο επίπεδο ασφάλειας και ήταν πολύ υπομονετικός».

Κατά το θερινό ηλιοστάσιο ο ήλιος ανατέλλει πίσω από τη «φτέρνα» των τεράστιων λίθων, την αρχαία είσοδο του Κύκλου της Πέτρας, και οι ακτίνες του διοχετεύονται προς το κέντρο του μνημείου.

STONEHEDGE

Πιστεύεται ότι τα θερινά ηλιοστάσια γιορτάζονταν στο Στόουνχεντζ για χιλιάδες χρόνια. Ο χώρος είναι ιδιαίτερης σημασίας για τα μέλη της κοινότητας των Δρυίδων (αρχαίοι Κέλτες ιερείς) και των Παγανιστών, που κάνουν τελετές και εορτασμούς στα θερινά και τα χειμερινά ηλιοστάσια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook