O Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν σε μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου. 

Με αφορμή την έκδοση του καινούργιου μυθιστορήματος του Πολυχρόνη Κουτσάκη, «ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» ο Χανιώτης συγγραφέας συζητάει με την συγγραφέα Άννα Κοντολέων και με οκτώ μαθητές Λυκείου από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων και το Μουσικό Σχολείο Χανίων για το νέο του βιβλίο και για την Τριλογία της Κρήτης, που πρόσφατα τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού Βιβλίου.

Δευτέρα 25 Ιουνίου, ώρα 8 μ.μ., στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο) 

Την εκδήλωση συντονίζουν οι καθηγήτριες Ρούλα Κονσολάκη και Μαρία Ντάμπου.

Τραγουδούν ζωντανά μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Χανίων. 

Ακροβάτες του χρόνου – Περίληψη

Οι Ακροβάτες του χρόνου είναι ένα χιουμοριστικό παραμύθι που, μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων μιλάει για τρία πράγματα: για τον μεγάλο έρωτα, για το πώς η Ιστορία μπορεί να γράφεται από ανθρώπους για τους οποίους ποτέ δεν θα μάθουμε τίποτα και για τον θάνατο. 
Η υπόθεση του βιβλίου ξεκινάει το 1933. Ο Λεώ και η Ειρήνη είναι δυο έφηβοι που κουβαλούν από ένα φοβερό μυστικό ο καθένας. Θα γνωριστούν, θα ερωτευτούν, θα χαθούν και όσο θα ψάχνουν ο ένας τον άλλο επί χρόνια, μέσα από μεγάλες περιπέτειες, θα βρεθούν να είναι παρόντες μέσα στις σημαντικότερες στιγμές του εικοστού αιώνα. Εκεί, θα επηρεάσουν τους ανθρώπους που σημάδεψαν τον αιώνα και θα τους ωθήσουν να κάνουν όσα γνωρίζουμε από την Ιστορία πως έκαναν. Μερικοί από τους ανθρώπους που συνάντησαν οι ερωτευμένοι ήταν: οι ιδρυτές του  μαγικού τσίρκου Σκοτ. Οι δημιουργοί του Σούπερμαν, Τζο Σούστερ και Τζέρι Σίγκελ. Ένας γέρος που δεν έτρωγε τα μπισκότα του. Μια πονόψυχη νεαρή μαγείρισσα. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Πάμπλο Πικάσο και ο Ανρί Ματίς, ο Μάρκος Βαμβακάρης, η Άγκαθα Κρίστι, ο «άγγελος του θανάτου» Τζόζεφ Μένγκελε, ο παρ’ ολίγον δολοφόνος του Χίτλερ Γκέοργκ Έσλερ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο διάσημος ψυχίατρος Καρλ Γιουνγκ.
Την ιστορία του Λεώ και της Ειρήνης την διηγείται σήμερα, το 2018, ένα ερωτευμένο ζευγάρι εφήβων (το αγόρι του ζευγαριού είναι ο εγγονός τους) που δεν μπορούν με τίποτα να τα βρουν με τους γονείς τους και δυσκολεύονται να τα βρουν μεταξύ τους. Οι απαντήσεις που ψάχνουν ίσως βρίσκονται μέσα στην ιστορία που διηγούνται.

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης γεννήθηκε το 1974 στα Χανιά. 
Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού βιβλίου 2016 για το μυθιστόρημά του «Μια ανάσα μόνο» (2ο βιβλίο της «Τριλογίας της Κρήτης»). 
Για το «Μια ανάσα μόνο» τιμήθηκε και με το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Εφήβους 2016 του περιοδικού «Ο Αναγνώστης». 
Έχει τιμηθεί επίσης δύο φορές με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου (2005, 2007) από το Υπουργείο Πολιτισμού. 
Έχει γράψει έντεκα μυθιστορήματα και μία ποιητική συλλογή που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και έξι θεατρικά έργα που έχουν εκδοθεί στον Καναδά.
Η σειρά των αστυνομικών μυθιστορημάτων του («Αθηναϊκό Μπλουζ», «Baby Blue») με πρωταγωνιστή τον Στράτο Γαζή εκδίδεται ταυτόχρονα στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Αυστραλία.  
Για το Baby Blue έχουν ήδη γράψει τα σημαντικότερα λογοτεχνικά περιοδικά των ΗΠΑ και άλλοι κριτικοί στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. To Publishers Weekly, το μεγαλύτερο περιοδικό για κριτικές λογοτεχνίας και λογοτεχνικά νέα στον κόσμο, έδωσε στο Baby Blue την ανώτατη διάκριση (starred review).
“Καταπληκτικό νουάρ μυθιστόρημα, ισάξιο σε πλοκή με τα βιβλία του Τζέιμς Ελρόι αλλά ο Κουτσάκης είναι καλύτερος από τον Ελρόι στην ροή των εκπλήξεων” – Publishers Weekly, starred review
“Ένα βιβλίο που σε ρουφάει, σε αυτή την σειρά νουάρ βιβλίων που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε” – Booklist
“Ο Στράτος Γαζής είναι ένας ήρωας που είναι δύσκολο να του αντισταθείς” – Kirkus Reviews
“Ένας φανταστικός συγγραφέας” – Max Easterman, European Literature Network
“Το Baby Blue σίγουρα θα γίνει κομμάτι της μοντέρνας Ευρωπαϊκής λογοτεχνίας” – Amos Lassen, κριτικός λογοτεχνίας
“Ένας συναρπαστικός παραμυθάς” – Manhattan Book Review
“Ένας μεγάλος, ξεχωριστός συγγραφέας. Το πιο σημαντικό του βιβλίο” – Ελένη Γκίκα, Περιοδικό Fractal

Θεατρικά έργα του έχουν παιχθεί και βραβευθεί στην Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Το θεατρικό του έργο «Χωρίς Εσένα» ανέβηκε στο θέατρο Αμόρε στην Αθήνα τον Μάιο του 2008 και από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης την άνοιξη του 2015.
Έχει εργαστεί ως καθηγητής Δικτύων Επικοινωνιών στο πανεπιστήμιο McMaster, στον Καναδά, στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο πανεπιστήμιο Murdoch, στο Περθ της Αυστραλίας όπου κατοικεί από τον Ιανουάριο του 2016.
H ιστοσελίδα του είναι http://www.polkoutsakis.com και το email του είναι pol@polkoutsakis.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook