Σήμερα η απόφαση για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη – Τι πρότεινε ο Εισαγγελέας για τους 3 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο

Την απαλλαγη των δύο γιατρών οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και την ενοχή του 29χρονου κατηγορούμενου για άμεση συνέργεια σε βιασμό,  πρότεινε το πρωί ο Εισαγγελέας, κατά την σημερινή δικάσιμο σε δεύτερο βαθμό,  στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων για την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη, παραμονές του Πάσχα, τον Απρίλιο του 2011 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση και των δύο γιατρών και απευθυνόμενος στο δικαστήριο, σημείωσε οτι έχει πειστεί πλήρως οτι ο πρώτος γιατρός δεν έχει καμία εμπλοκή στο περιστατικό ενώ για τον δεύτερο, ανέφερε οτι δεν διέκρινε να έχει υποπέσει σε παραλείψεις και ζήτησε από το δικαστήριο να σταθμίσει τα γεγονότα και αν τυχόν λάβει καταδικαστική απόφαση, αυτή να έχει προκύψει αφού εντοπιστούν συγκεκριμένες ενέργειες του που οδηγήσαν στο θάνατο την άτυχη 16χρονη.

Σήμερα αναμένεται η ανάγνωση της απόφασης από την έδρα

Υπενθυμίζεται οτι οι δύο γιατροί, πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή. Οι δύο γιατροί κατηγορούνται για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της άτυχης ανήλικης στα ΤΕΠ. Επίσης Ο 29χρονος Ρεθυμνιώτης (23 ετών τότε) είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού με ποινή 7 ετών κάθειρξης με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο, ενώ είχε αθωωθεί για την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook