Τον έθαψαν σε ένα λάκκο σε βάθος 5 μέτρων και από πάνω έριξαν το αυτοκίνητό του που το είχαν συνθλίψει με ειδικό μηχάνημα – Προφυλακίστηκε ο ένας απο τους δύο συλληφθέντες – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο άλλος

Τελευταία ενημέρωση 14:45

Θαμμένος σε ένα λάκκο 5 μέτρων, μόλις 50 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε εξαφανιστεί στις 7 Μαρτίου, εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα ο κτηνοτρόφος Παντελής Δουρουντάκης, από αστυνομικους της Υποδιευθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ύστερα από υπόδειξη των δύο αδελφών από τα Σφακιά, οι οποίοι έπειτα από 24 ώρες από τη σύλληψή τους,, “εσπασαν” και ομολόγησαν οτι δολοφόνησαν τον άτυχο ηλικιωμένο.

Η σορός και το αυτοκίνητο του 70χρονου, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr, εντοπίστηκε τα ξημερώματα στον Αλικιανό, σε ιδιωτικό χώρο ενώ οι κατηγορούμενοι, παροτι ομολόγησαν το έγκλημα και υπέδειξαν υπό το βάρος των συνεπειων του νόμου, το χώρο στο οποίο έθαψαν το πτώμα, δεν έχουν διευκρινίσει στους αστυνομικούς τις αιτίες που τους οδήγησαν στη στυγερή δολοφονία.

Τρεις ώρες διήρκεσαν οι απολογίες των δύο αδελφών στον ανακριτή Χανίων

Το πρωί οι δύο συλληφθέντες 39 και 44 ετών, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Μετά απο τρεις ώρες, με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 44χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 70χρονου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. 

Ο 39χρονος αδελφός του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα και καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο μεν 44χρονος ανέλαβε όλη την ευθύνη της ανθρωποκτονίας, ενώ ο 39χρονος υποστήριξε πως δεν ήταν παρών. Πάντως και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία απο πρόθεση και σε συναυτουργία καθώς και για περιύβριση νεκρού.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης δεν δέχτηκαν να κάνουν δηλώσεις on camera, αλλά ανέφεραν στους δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια τραγωδία που έπληξε δύο οικογένειες και εξέφρασαν την θλίψη των εντολέων τους.

Απο την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής συνεχάρη τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

 

 

Πως εξιχνιάστηκε η υπόθεση απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

Ο Δ/ντης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ. Παρασκευάς Χινόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο χρονικό των ερευνών και στα σημερινά ευρήματα που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας και την επιτυχία της ΕΛΑΣ. Σημείωσε οτι από την αρχή που δηλώθηκε η εξαφάνιση του 70χρονου, κινήθηκαν υποψίες στους αστυνομικους της Ασφάλειας, εξαιτίας του τρόπου που είχαν χαθεί τα ίχνη του ηλικιωμένου. Από τις πρώτες έρευνες εντοπιστηκαν ύποπτοι δράστες και χώροι και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν αδιάσειστα στοιχεία που “έδεναν” την υπόθεση και οδήγησαν στους δύο συλληφθέντες.

Ως προς τα σημερινά ευρήματα, ο κ. Χινόπουλος ανέφερε οτι ο 70χρονος εντοπίστηκε θαμμένος σε βάθος 5 μέτρων, σε χώρο στον Αλικιανό ενώ οι δράστες είχαν “ρίξει’ από πάνω του χώμα και χαλίκια και έπειτα το αυτοκίνητο του δολοφονηθέντα. Δηλαδή έθαψαν  τη σορό του 70χρονου, τη σκέπασαν περίπου ένα μέτρο με χώμα και στη συνέχεια, στο ίδιο σημείο έθαψαν και το αυτοκίνητό του.

Μέχρι και αυτήν την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο κτηνοτρόφος ενώ απαντήσεις θα δώσει και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του ηλικιωμένου

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γ.Λυμπινάκης, έδωσε συγχαρητήρια για την επιτυχημένη πορεία των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων που οδήγησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αναφέροντας οτι με πολύ κόπο και επαγγελματισμό έφτασαν στο αίσιο αποτέλεσμα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Με τον εντοπισμό της σορού του 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 07 Μάρτιου 2018 σε περιοχή του Δήμου Σφακίων και όπως προέκυψε είναι θύμα ανθρωποκτονίας, ολοκληρώνονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για την υπόθεση αυτή. 

Η σορός εντοπίστηκε χθες (21.06.2018) το βράδυ σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά, μαζί με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο είχε εξαφανιστεί ο 70χρονος. Στο σημείο μετέβησαν το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ιατροδικαστής.

Ως δράστες της ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν την 19.06.2018 από την ανωτέρω Υπηρεσία δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα  σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση (σχετ. Δελτίο Τύπου 20.06.2018). 

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook