Η καλλιέργεια ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης θα επιτρέπεται για ερευνητικούς – πειραματικούς σκοπούς

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το project της Κυβέρνησης για την κάνναβη. Πλέον, τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας θα μπορούν ελεύθερα να καλλιεργούν βιομηχανική κάνναβη για ερευνητικούς σκοπούς σύμφωνα με την σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2392/2018). 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «Στα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας επιτρέπεται, για ερευνητικούς- πειραματικούς σκοπούς, η καλλιέργεια ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης σε έκταση πέντε (5) στρ. το ανώτερο, ανά ποικιλία και καλλιεργητική περίοδο».

Στην ίδια τροποποιητική απόφαση γίνεται αναφορά και για τη χορήγηση βασικής ενίσχυσης στους παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε έτος θα πρέπει να υποβάλλουν οι παραγωγοί βιομηχανικής κάνναβης τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αν θέλουν να λάβουν την βασική ενίσχυση που δικαιούνται για την καλλιέργεια περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη μέχρι 0,2%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook